Deprem profesörü Naci Görür açıkladı! Muğla depremleri sonrası haritalı uyarı yaptı depremler için tarih verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı uyarılarla dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür'den bu kez çok kritik bir uyarı geldi. Uzun bir süredir beklenen Marmara depremi için önlem alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Görür, Muğla'da peş peşe yaşanan depremleri değerlendirerek bir hatırlatma yaptı.
Deprem profesörü Naci Görür açıkladı! Muğla depremleri sonrası haritalı uyarı yaptı depremler için tarih verdi

Deprem profesörü Naci Görür açıkladı! Muğla depremleri sonrası haritalı uyarı yaptı depremler için tarih verdi - Türkiye, bir deprem bölgesinde yer alıyor. Büyük depremlerin meydana geldiği ve yapı stokunun zayıf olduğu bölgelerde yıkıma neden olan depremler kapanmaz yaralar açıyor. Son olarak Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkileyerek binlerce zayıf yapının yıkılmasına, 50 binin üzerinde de vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle uzmanlar teyakkuza geçerken yetkililerden de konuyu ciddiye almalarını istedi. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye, henüz şoku atlatamamışken meydana gelen yeni depremler ve binlerce artçı sarsıntı ile endişe içinde yaşamaya başladı. Bir süredir beklenen Marmara depremi için yetkililere her gün seslenmeye devam eden Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni açıklamaları ile gündeme geldi. Bayramın son gününde Muğla güne 4.1 büyüklüğünde depremle güne uyandı. Deprem yerin 4 kilometre derinliğinde meydana gelirken, çevre illerden de hissedildi. 22 ve 23 Nisan tarihlerinde Muğla'da meydana gelen depremlerin ardından uzmanların değerlendirmeleri de merak konusu oldu. Bu çerçevede Bilim Akademisi üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

MARMARA DEPREMİNİN YIKICI ETKİSİ DAHA BÜYÜK OLACAK

Televizyon kanallarına konuk olmasının yanı sıra sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşları bilgilendirmeyi sürdüren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, Muğla'da meydana gelen depremlerin ardından kritik değerlendirmeler yaptı. Ülkemizin bir deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, "Depremler Gökova Fayı üzerinde ve Muğla-Yatağan Fayına yakın. Muğla fayında depremler genellikle doğudan batıya göç ediyor." ifadelerine yer verdi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), verilerine göre, merkez üssü Muğla'nın Ula ilçesinde gece ve sabah saatlerinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.Muğla'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Görür,  ''Muğla’nın Ula çevresinde 4,0-4,1 büyüklükte depremler oluyor. Bu bölgede en yakın depremler 2004 (5,4), 2005 (5,2) ve 2017 (6,6) oldu.'' ifadelerini kullandı. 

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir, herhangi bir yorum müdahalesinde bulunulmamıştır.

İlgili Haberler