Köprü ve otoyollara zam geldi mi? Güncel otoyol ücretleri

1 Temmuz itibarıyla pek çok ürüne zamlar yağmur gibi yağmaya başladı. Ancak bu kapsamda aktarılan bir habere göre köprü ve otoyollara zam geldiği iddia edildi. Yaşanan bu gelişme sonrasında köprü ve otoyollara zam geldi mi? sorusu gündem oldu.
Köprü ve otoyollara zam geldi mi? Güncel otoyol ücretleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz yaptığı açıklamasında temmuzda köprü otoyol ücretlerinin zamlanacağını iddia ederek, “Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" dedi. Bunun üzerine güncel köprü ve otoyol fiyatları araştırılmaya başlandı.

YAVUZYILMAZ İDDİA ETTİ

Hazine’nin yapmış olduğu yap-işlet-devret projelerinden olan Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi ile Avrasya Tüneli’nin ilk 6 ay için işletmecilerine 18 milyar 593 milyon TL ödendiğini ifade etti. Temmuz ayında geçiş ücretlerinin artacağını ifade eden Yavuzyılmaz’ın açıklaması sonrasında köprü ve otoyol fiyatları merak konusu oldu.

KÖPRÜ VE OTOYOL FİYATLARINA ZAM GELDİ Mİ?

Şu anda resmi olarak köprü ve otoyol fiyatlarına zam gelmedi. Ancak Sözcü’nün aktarmış olduğu habere göre Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“1 Temmuz itibarıyla bu projelerde yapılacak kur ayarı ile geçiş ücretleri Osmangazi Köprüsü'nde 1.808 TL, Çanakkale Köprüsü'nde 740 TL, Avrasya Tüneli'nde 213 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 180 TL olacak. Geçiş yapan her araç için fark ödemesi Osmangazi'de 1.409 TL, Çanakkale'de 321 TL, Yavuz Sultan Selim'de 131 TL ve Avrasya Tüneli'nde 101 TL olacak”

ekran-goruntusu-2024-07-01-152447.png

KARAYOLLARI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü’nden zam iddialarına açıklık geldi. Yapılan açıklamada zam haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek fiili geçiş ücretleri paylaşıldı. Osmangazi Köprüsü için geçiş ücreti 399 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 49 TL ve 1915 Çanakkale Köprüsü için fiyatın 419 TL olduğu hatırlatıldı.