1 Temmuz sigara fiyatları! Sigaraya ne zaman zam gelecek?

Sigaraya gelecek olan zam son dönemlerin en sık konuşulan konuları arasında yerini alıyor. Aktarılan son habere göre sigara tüketenler gelecek olan zammı bekliyor. TÜİK’in açıklayacağı oran sonrasında sigaraya gelecek zam belli olacak.
1 Temmuz sigara fiyatları! Sigaraya ne zaman zam gelecek?

Temmuz’da beklenen ÖTV artışı ile sigara fiyatları güncellenecek. Peki, en düşük sigara ne kadar olacak, sigaraya ne kadar zam gelecek?

3 Temmuz tarihinde TÜİK merakla beklenen enflasyon verilerini açıklayacak. Sigaranın yanı sıra alkol ve akaryakıt fiyatları da artış gösterecek. Öte yandan 3 Temmuz Çarşamba günü Yİ-ÜFE açıklanacak. Yapılacak bu açıklama sonrasında sigara, alkol ve akaryakıta gelecek olan zam miktarı belli olmuş olacak.

SİGARA ZAM YOLDA

Yüzde 20 oranında zam yapılması bekleniyor. Bu şekilde 50 TL olan vergi eşiğinin 60 TL’ye çıkması halinde en ucuz sigaralar artık 56 TL’den 66 TL’ye satılacağı tahmin ediliyor. Bu durum en çok ucuz sigaraları vuracak olup, yüksek miktardaki sigaralar da bu durumdan nasibini alacak.

ALKOL VE AKARYAKITTA ZAMDAN ETKİLENECEK

Artış sadece sigarayı değil, aynı zamanda alkol ve akaryakıt fiyatlarını da direkt olarak etkileyecek. Yüzde 20 olarak artış göstermesi beklenen rakamlara göre 1 litrelik rakının 115 TL zamlanması bekleniyor. Bira ve şarap gibi alkollü içkilerin de yüzde 20 civarında artacağı tahmin ediliyor.

Zamdan etkilenecek bir diğer kol da akaryakıt olacak. ÜFE’nin yüzde 20 oranında artış göstermesi ile ÖTV tutarları benzinde 11,34 TL’, motorinde 10,63 TL’ye çıkması bekleniyor. Benzinin ve motorinin litresi bu şekilde 44 TL’yi aşmış olacak.

Zam miktarının netleşmesi için TÜİK’in yarın verileri açıklaması bekleniyor. Şu anda veriler açıklanmadan ÜFE’nin yüzde 20 civarında artış göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.