Son dakika! Türkiye ile İran sınırında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Türkiye İran sınırı arasında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Son dakika! Türkiye ile İran sınırında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika gelen habere göre Türkiye- İran sınırında 5 km derinliğinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. İşte detaylar. 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem yaşandı. Yaşanan bu deprem Türkiye'nin tam 11 ilinde büyük yıkımlara yol açtı. 20 Şubat tarihinde ise Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki büyük deprem daha meydana geldi. Yaşanan tüm depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybederken binlerce vatandaş ise evsiz kaldı. Depremin ardından yaralar sarılmaya devam edilirken artçı depremler de yaşanmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşanmasının ardından bu bölgelerde yaşanan depremlerden artçı olarak nitelendiriliyor. Yaşanan artçı depremlerin bu denli uzun sürmesinin sebebini ise uzmanlar açıklıyor. Uzmanların yapmış oldukları açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin derinliğinin yeryüzüne çok yakın olmasından dolayı artçıların bir kaç sene daha sürebileceği açıklandı.

TÜRKİYE İRAN SINIRINDA DEPREM MEYDANA GELDİ

Türkiye ve İran sınırında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği Kandilli Rasathanesi tarafından açıklandı. Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan bilgilere göre saat 21.42'de 5 derinliğinde ve 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. İşte Kandilli tarafından paylaşılan bilgiler;

Son dakika yaşanan depremlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler