Kayseri'de ne oldu? Kayseri Suriyeli olayı ne?

Dün akşam saatlerinden bu yana Kayseri’de halkın sokağa döküldüğüne dair gelen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sabah saatlerinde sosyal medyaya bakanlar Kayseri’de ne oldu, Kayseri Suriyeli olayı ne? Sorusuna yanıt aramaya başladı.
Kayseri'de ne oldu? Kayseri Suriyeli olayı ne?

Kayseri’de Suriyeli bir sığınmacının 6 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Kent bu olay sonrasında sokağa dökülürken akşam saatlerinde iddianın gerçek olduğu ve Bakanlığın konuya ilişkin açıklama yaptığı öğrenildi.

KAYSERİ'DE NE OLDU?

Olayı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde geldiği ifade edildi. Suriyeli bir kız çocuğunun bir sığınmacı tarafından tacize uğradığı haberi ilçeyi komple karıştırdı. Olaya ilişkin Kayseri Valiliği açıklama yaparken, beş yaşındaki çocuğun koruma altına alındığı ve Suriyeli sığınmacının da gözaltına alındığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik yaptığı açıklamasında, “30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.

Konu tarafımızda titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur” dedi.

Öte yandan Valilik, olayın titiz bir şekilde takip edileceğini açıkladı.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın şu açıklamayı yaptı:

“Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum”

TOMA DEVREYE GİRDİ

Olay yerinde tepki gösteren vatandaşlara polis TOMA ile su sıkarak müdahale etmeye çalıştı. Suriyelilerin işlettiği dükkanlar ateşe verildi. Konu kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.