Naci Görür'den Malatya'da 6,8'lik deprem iddialarına yanıt! Burada bir deprem olabilir ama o kadar büyük değil

Naci Görür Malatya'da 6,8 deprem yaşanacağı iddialarını yanıtladı.
Naci Görür'den Malatya'da 6,8'lik deprem iddialarına yanıt! Burada bir deprem olabilir ama o kadar büyük değil

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yeni paylaşımda bulundu. Amerikalıların Malatya'da 6,8'lik deprem beklendiğine yönelik iddiaları yanıtlayan Naci Görür bu bölgede depremlerin yaşanabileceğini fakat bu kadar yüksek şiddetlerde depremlerin olmayacağını açıkladı. İşte Naci Görür'ün sosyal medya paylaşımı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki büyük depremin ardından Hatay'da da 20 Şubat tarihinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti. Yaşanan bu depremlerden sonra Türkiye'nin 11 ilinde büyük yıkımlar meydana geldi. Binlerce insan hayatını kaybederken binlerce vatandaş ise evsiz kaldı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra ise artçı depremler yaşanmaya devam etti. Hala devam eden artçı depremler ise vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

BU BÖLGEDE ARTIK UZUN BİR DÖNEM BÜYÜK DEPREM OLMAZ

Malatya bölgesinde 6,8 şiddetinde depremin olabileceği iddiasını yanıtlayan Prof. Dr. Naci Görür sosyal meyda hesabı üzerinden düşüncelerini açıladı. Naci Görür Twitter hesabı üzerinden şu cümlelere yer erdi;

"Amerikalılar Malatya'da 6,8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı (şekil). Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil. Elazığ'dan Hatay'a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük orta boytulu depremler olabilir. Ama DAF/ Ölü Deniz hattı üzerinden artık uzun dönem büyük bir deprem olmaz. Sevgiyle" ifadelerine yer verdi. 

 "

Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremleri aylar öncesinde bilmiş  ve uyarılarda bulunmuştu. Yaşanan depremlerin ardından ise Hatay'da deprem olabileceğini de ifade etmişti. Bunun ardından Hatay'da da deprem meydana geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar Naci Görür'ün deprem ile ilgili tahmin ve açıklamalarını yakından takip etmeye başladı. Bizde Uşak Gündem olarak sizelr için Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açılama ve tahminleri sizler için araştırıyoruz ve sizlere sunuyoruz. 

İlgili Haberler