Furkan Bölükbaşı kimdir neden TT oldu ne dedi Kayseri'de Suriyeliler için ne söyledi?

Türkiye Kayseri'de yaşanan olayları konuşmaya devam ederken Furkan Bölükbaşı yapmış olduğu paylaşım ile gündem oldu. Furkan Bölükbaşı kimdir, ne dedi, neden gündem TT oldu?
Furkan Bölükbaşı kimdir neden TT oldu ne dedi Kayseri'de Suriyeliler için ne söyledi?

Suriye'de yaşanan iç savaş sonrasında dünya genelinde en çok göç alan ülkelerin başında yer alan Türkiye'de dönem dönem istenmeyen olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan biri de dün Kayseri'de yaşandı. Kayseri'de Suriyeli bir mültecinin yine Suriyeli olan bir kız çocuğuna yönelik cinsel saldırıda bulunduğu haberi sonrasında vatandaşlar ayaklandı.

Yaşanan olaylar büyük yankı uyandırırken olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri vatandaşlara müdahalede bulundu. Kayseri Valisi tarafından yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar dağılırken sosyal medyada da olay geniş yankı buldu. Bu açıklamalardan birinide Furkan Bölükbaşı yaptı. İşte o açıklamalar...

FURKAN BÖLÜKBAŞI NE DEDİ, KAYSERİ OLAYLARI HAKKINDA NE AÇIKLAMA YAPTI?

Sosyal medya fenomeni Furkan Bölükbaşı yapmış olduğu paylaşım ile "Suriyeli bir sapık Suriyeli bir çocuğa tecavüz ediyor. Provokatörler de sokağa dökülüp Suriyelilerin evlerini, dükkanlarını ve araçlarını yakıyor. Suriyeli sapık idam edilmeli. Provokatörler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Provokatörleri azmettiren bütün siyasiler, sosyal medya organizasyonları ve siyasi partiler de sorumlu tutularak en ağır şekilde cezalandırılmalı." diyerek olaylara katılan kişileri provokatör olarak değerlendirdi.

bolukbasi.jpg

Yapmış olduğu paylaşımların arkasında duran Bölükbaşı gelen tepkilere rağmen geri adım atmadı. Vatandaşlar yapılan açıklamalara tepki gösterirken Bölükbaşı ise olaya karışan kişilerin tespit edilerek ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini savundu.