Son dakika kabine değişikliği! Yeni bakan atamaları yapıldı

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Atama Kararnamesi ile istifa eden Fahrettin Koca ve Mehmet Özhaseki yerine yeni Sağlık Bakanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı görevlerine atama yapıldı.
Son dakika kabine değişikliği!  Yeni bakan atamaları yapıldı

2024 genel seçimlerinde AK Parti'de yaşanan büyük oy kaybı sonrasında kabine değişikliği iddiaları gündeme gelmiş, kabinede büyük bir revizyona gidileceği iddia edilmişti. Pek çok bakanın değişeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken geride bıraktığımız hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiaları gündeme gelmiş, ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Beklenen kabine değişikliği 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete ile gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzayla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2024/186, 187) kapsamında hem 2 bakanlıkta görev değişimi yapıldı hem de Kaymakam Atamaları gerçekleştirildi. İşte alınan kararlar...

SON DAKİKA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ! KABİNEDE HANGİ BAKANLAR DEĞİŞTİ, YERLERİNE KİM GELDİ, ATANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imzalar ile yayımlanan yeni Atama Kararnamesi kapsamında sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını isteyen Mehmet Özhaseki yerine bir önceki kabinede bu koltukta oturan Murat Kurum yeniden atandı. Hatırlanacağı üzere Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü olarak görev alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk kurulan kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanmış, görevi boyunca çok sayıda önemli çalışmaya imza atmıştı. 2023 genel seçimlerinde ise İstanbul Milletvekili olarak aday gösterilerek meclise girmiş, yeni kurulan kabinede ise görevini Mehmet Özhaseki'ye devretmişti.

kemal-memisogul-001.jpg

Atama kararnamesinin PDF FORMATI ve tam listesi için BURAYI TIKLAYINIZ...

2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum seçimde rakibi Ekrem İmamoğlu'na yenilmişti. Murat Kurum alınan kararla yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevinden affını istediği iddia edilirken Bakan Koca resmi hesabından kararname sonrasında bir açıklama yapmadı. Fahrettin Koca'nın yerine ise yeni Sağlık Bakanı olarak Kemal Memişoğlu atandı. Yine aynı kararname ile çok sayıda Vali Yardımcısı ve Kaymakam ataması da yapıldı.