Görenler Uludağ zannediyor! Aydın Belenova Yaylası Karadeniz yaylaları ile yarışıyor

Türkiye'de yayla denildiğinde akla ilk Karadeniz yaylaları gelse de Aydın'ın Belenova Yaylası güzelliği ile parmak ısırtıyor. Belenova Yaylası nerede, nasıl gidilir?
Görenler Uludağ zannediyor! Aydın Belenova Yaylası Karadeniz yaylaları ile yarışıyor

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzellik zenginliği ile en önemli turizm şehirlerinden biri olan Aydın'da yer alan yaylalar da güzellikleri ile Karadeniz Yaylalarını aratmıyor. Bunlardan biride Belenova Yaylası olarak öne çıkyıor. Aydın'ın Kuyucak ilçe sınırları içersisinde yer alan 200 rakımlı yayla görenleri kendisine aşık ederken bölge halk arasında saklı cennet olarak anılıyor.

AYDIN KUYUCAK BELENOVA YAYLASI NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Belenova Mahallesi'ndeki ormanların içinde yer alan saklı cennete, yine muhteşem manzaraların eşlik ettiği 21 kilometrelik yoldan ulaşılıyor. Aydın ve Denizli'ye ortalama 90 kilometre mesafede olan saklı cennet, ziyaretçilerinin deyişiyle ‘Aydın'ın Uludağ'ı' olarak adlandırılıyor. Tertemiz yayla havası, mis gibi kokan çam ormanları, otantik lavanta bahçesi ve muhteşem güzellikteki gölü ile tabiat harikası olan Kuyucak'ın bu serin yaylası, muhteşem güzelliği ile de ziyaretçilerini adeta mest ediyor.

aydin-1.jpg

Belenova Yaylası, sadece çevresinden değil Türkiye'nin dört bir yanından huzuru yaşamak, mis gibi kokan çam ormanlarının arasında geleneksel köy kahvaltısı zevkini tatmak isteyen herkesi kendine çekiyor. Haliyle de dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor.

aydin-2.jpg

Antik dönemde de cazibe merkezi olduğu bilinen Belenova Yaylası, Karia-Lidya antik geçiş yolu güzergahı üzerinde olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Türkiye'nin en uzun geçiş güzergahları arasındaki UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer alan Afrodisias Antik Kenti, Antiocya Antik Kenti, Yöre Kalesi, İzmir-Manisa-Aydın'ı birbirine bağlayan yol ağını da barındırıyor.

aydin-3.jpg

Memba suları, bereketli yaylaları ile adeta sebze ve meyve ambarı olarak dört mevsim ürün veren Belenova Yaylası, muhteşem çam ve meşe ormanları ile de dört mevsim doğal bir yaşam sunuyor.

aydin-4.jpg

Bu bölgeyi ziyaret eden kişiler eşsiz anılarla geri dönüş yaparken yaylanın temiz havası ve doğası da şehirden kaçmak ve stres atmak isteyen kişileri mest ediyor. Ziyaretçiler eşsiz resimlerle dönüş yaparken özellikle de lavantaların açtığı dönemde bölge daha fazla ziyaretçi alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı