Uşak Ankara İzmir Denizli Manisa Kütahya 6 Temmuz 23.59’a kadar kırmızı alarm

Türkiye'nin yakından takip ettiği Meteoroloji, yaptığı açıklamasında güncel hava durum tahminlerini il il duyurmaya devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamada bugün öğleden sonra pek çok ilde etkili olacak sağanak yağışa ilişkin uyarı verildi.
Uşak Ankara İzmir Denizli Manisa Kütahya 6 Temmuz 23.59’a kadar kırmızı alarm

Konuya ilişkin MGM, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında sıcaklıkların batı kesimlerinde düşeceği, doğu bölgelerinde artacağı ifade edildi. Ülkenin batı kısmında etkili olacak sağanak yağış kapsamında etkilenecek iller MGM tarafından açıklandı.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor” ifadesini kullandı.

SICAKLIKLAR AZALACAK

Bir dönem mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar için uyarı yapan Meteoroloji, sıcaklıkların Perşembe gününden itibaren düşmeye başlayacağı belirtildi. Ortalama olarak 5 dereceye kadar gerileyecek hava sıcaklıklarının düşmesi beraberinde yağmuru da getirecek.

ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT

Kuvvetli yağış uyarısını yapan MGM, yağışların, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini ifade etti. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin de altı çizildi.

RÜZGAR İÇİN DE UYARI GELDİ

Rüzgara karşı da uyarılarını sıralayan Meteoroloji, rüzgarın genel olarak İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesinin beklendiğini ifade etti. Bu sebeple vatandaşlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade edildi. Sıcaklıkların önümüzdeki haftadan itibaren yeniden artış göstermesi bekleniyor.