2 3 4 5 6 Temmuz için açıklandı! Herkes kendi ilini kontrol etsin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında 2 3 4 5 6 Temmuz için hava durum tahminlerini il il yayımladı. Türkiye'nin 5 günlük hava tahminlerinde yağışların etkili olacağı bölgeler harita üzerinden gösterildi.
2 3 4 5 6 Temmuz için açıklandı! Herkes kendi ilini kontrol etsin

Türkiye son dönemlerde sıcak hava dalgasının etkisi altında sıcaktan bunalan pek çok kişi havaların ne zaman serinleyeceğini ve yağışların ne zaman etkisini göstereceğini merak ediyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUM RAPORU AÇIKLANDI

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden güncel hava durum tahminlerin il il duyurdu. Buna göre yağışlı havanın etkili olacağı yerler de açıklanmış oldu. Yapışların özellikle 5 Temmuz Cuma günü Türkiye’nin yarısında etkili olması bekleniyor.

Sıcaklıkların bir nebze de olsa gerilemesi vatandaşları rahatlatacak gibi gözüküyor. MGM’nin güncel haritalı hava durum raporu şu şekilde:

ekran-goruntusu-2024-07-02-114407-min.png

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji’nin açıklamasına göre sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3-6 drece üzerinde seyredeceği, diğer yerlerde de mevsim normalleri üzerinde olacağı ifade edildi. Bugün yağışın etkili olacağı yerler de, “Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor” şeklinde sıralandı.

ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR

Kuvvetli yağış uyarısına karşı vatandaşların dikkatli olması ifade edildi. Özellikle Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerde etkili olması gerektiği belirtildi.

Yağış sebebi ile yerel dolu yağışı, ulaşımda aksama, yıldırım ve sel baskını gibi olumsuz durumların olabileceği açıklandı. Vatandaşların yaşanabilecek bu olumsuz durumlara karşı tedbirini alması gerektiği ifade edildi.