Şuayip Birinci kimdir, nereli, mesleği ne? Şuayip Birinci Sağlık Bakanı mı oluyor?

Son dönemlerde siyaset gündemi son derece hareketli. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden affını istediği ve eşyalarını toplandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bunun üzerine Şuayip Birinci için araştırmalar hız kazandı.
Şuayip Birinci kimdir, nereli, mesleği ne? Şuayip Birinci Sağlık Bakanı mı oluyor?

Şuayip Birinci kimdir, nereli, Sağlık Bakanı mı oluyor? Sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca’nın görevden ayrılacağı ve yerine Şuayip Birinci’nin geleceği iddia ediliyor. Ancak Resmi Gazete’de henüz bir görev değişikliği kararı yayımlanmadı.

ŞUAYİP BİRİNCİ KİMDİR?

Rizeli olan Şuayip Birinci 1973 doğumludur. Eğitimini Rize ve Trabzon’da tamamlayan Şuayip Birinci doktor olduktan sonra Liderlik ve Küresel Girişimcilik ile Sağlık Kurumları Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimlerini yaptı.

Doçentlik görevine devam eden Birinci, 1998 yılında meslek hayatına giriş yaptı. Daha sonra sırasıyla Ümraniye EA Hastanesi, İstanbul İl Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı, TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde Genel Sekreterlik görevlerine devam etti.

2018 YILINDA SAĞLIK BAKANI YARDIMCISI OLDU

Son olarak Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’na 2014 yılında atanan Şuayip Birinci, 2018 yılının Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. O dönemden bu yana çalışmalarına devam eden Şuayip Birinci’nin yeni Sağlık Bakanı olacağı iddia ediliyor.

HAYAT EVE SIĞAR, E-NABIZ..

Evli ve üç çocuk babası olduğu bilinen Şuayip Birinci, sağlıklı yaşam, sağlık ekonomisi, sağlıkta teknoloji, koruyucu sağlık hizmeti ve uzaktan sağlık hizmetleri gibi pek çok konuda ulusal makalesi ve bilimsel çalışması bulunmaktadır.

Şuayip birinci öte yandan Hayat Eve Sığar, e-Nabız ve Neyim Var? ile Afet Destek gibi pek çok uygulamayı kurgulayarak hizmete alınmasına destek olmuştur.