17 milyon bu haberi bekliyordu! Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi zammı için kanun teklifi TBMM'de

17 milyon emeklinin beklemiş olduğu ikramiye müjdesi için
17 milyon bu haberi bekliyordu! Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi zammı için kanun teklifi TBMM'de

17 milyon bu haberi bekliyordu! Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi zammı için kanun teklifi TBMM'de - 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında emekliye bayram ikramiyesi rakamını 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarttıklarını, Kurban Bayramı ikramiyesi içinde yeni güncellemeye gidebileceklerini ifade etmişti. Konu hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Samsun Milletvekili Murat Çan tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu. Hazırlanan kanun teklifi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara verilen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücret düzeyine çıkarılması talep edildi.

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-31/5/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Ek 18. Maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyannca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda, ilgili ayda geçerli olan net asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi ödenir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun Hükümlerini Cumhurbaşkam yürütür.

kanun-teklifi.jpg

Söz konusu yasal düzenleme kapsamında emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi için toplamda tek seferde 14 bin 2 liralık bir artış yaşanması anlamına gelecek. Söz konusu kanun teklifinin mecliste yapılacak görüşmelerde çoğunluk oyu ile onay alması şartı aranacak. Vekillerin onay vermesi durumunda emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi asgari ücrete eşitlenecek ve hesaplara 17.002 TL olarak yatırılacak. Gözler plan ve bütçe komisyonuna sunulan kanun teklifinde olacak ve emekliler oylamanın akıbetini takip edecekler...