Asgari ücretliye Kurban Bayramı öncesi 7.940 TL ödeme müjdesi!

Ülkemizde çalışanların büyük bir kısmı geçimini asgari ücretle sağlıyor. Durum bu şekilde olunca asgari ücretle çalışanlar için de destek ödemeleri sıkça araştırılıyor. Konuya ilişkin aktarılan son habere göre asgari ücretliye 7.940 TL verilecek.
Asgari ücretliye Kurban Bayramı öncesi 7.940 TL ödeme müjdesi!

Sigortalı olarak çalışanların işveren tarafından işten çıkartılması durumunda maaş miktarına göre işsizlik maaşı ödeniyor. Kişinin iş ararken olan süreci maddi açıdan telafi edebilmesine yardımcı olan işsizlik maaşı maaş miktarına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Konuya ilişkin asgari ücretle çalışanlara verilecek miktar belli oldu. 2023 yılının sonunda yapılan açıklama ile 11 bin 402 TL olan asgari ücret 17 bin TL’ye çıkarıldı. Asgari ücrete gelen zam beraberinde işsizlik maaşını da artırdı. Peki, asgari ücretliye ne kadar işsizlik maaşı verilecek?

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ TL OLDU?

En düşük işsizlik maaşının kaç TL olduğunu merak edenler için detaylar açıklandı. Asgari ücretin yüzde 40’ı en düşük işsizlik maaşı olarak veriliyor. Buna göre 2024 yılı için asgari ücretle çalışan bir kişi 7 bin 940 TL işsizlik maaşı alabilecek.

EN YÜKSEK İŞSİZLİK MAAŞI

En düşük işsizlik maaşı gibi en yüksek işsizlik maaşı da merak ediliyor. En yüksek işsizlik maaşı 15 bin 880 TL olarak belirlenmiştir. Ancak en yüksek işsizlik maaşının alınabilmesi için belirlenen kriterleri taşıyabilmek gerekiyor. Peki, işsizlik maaşı şartları nedir?

İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

İşsizlik maaşı alabilmek için belirlenen birtakım şartları taşımak gerekiyor. İşte aktarılan habere göre taşınması gereken o şartlar:

  • Kişinin kendi kusuru dışında, iş veren tarafından işten çıkarılması gerekiyor
  • İşte çıkarılmadan son 120 gün içerisinde kesintisiz bir şekilde çalışmış olmak
  • 600 günlük işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan herkes en geç 30 gün içerisinde işsizlik maaşı için İŞKUR’a başvuru yapabilir.