Gram altın neden düşüyor? Altın mayıs ayında ne olur 2024

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak edilirken, aslında fiyatlar kadar altının ileriki durumlarda nasıl bir yol izleyeceği de araştırılıyor. Gram altın neden düştü, daha da düşer mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Altın mayıs ayında ne olur?
Gram altın neden düşüyor? Altın mayıs ayında ne olur 2024

Yatırımcıların ve düğün yapacakların en çok tercih ettiği altın türleri arasında gram altın bulunuyor. Gram altın bu noktada fiyatı ile merak konusu. Ancak son haftalarda sert bir şekilde düşen ve değer kaybetmeye devam eden gram altın için araştırmalar hız kazandı. Gram altın neden düştü, daha da düşecek mi? Gram altın ne zaman yükselir? İşte altın fiyatlarına ilişkin merak edilenler

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Altın fiyatları yaklaşık son 1 haftadır değer kaybetmeye devam ediyor. Peki, altın neden düşer, altın fiyatları hangi durumda geriler?

ALTIN FİYATLARINDA SON RAKAMLAR

Altın fiyatlarında son rakamlar şu şekilde aktarıldı:

Gram Altın: 2.387,84 TL

Ons Altın: 2.296,10 Dolar

Cumhuriyet Altını: 16.364,87 TL

ALTIN NEDEN DÜŞTÜ?

Altın fiyatlarının neden düştüğünü merak edenler için kısa bir özet geçerlim. Altın fiyatları küresel ve iç piyasa başta olma üzere pek çok durumdan anlık olarak etkilenebiliyor. Genel olarak savaş, gerginlik, iki ülke arasındaki atışmalar altın fiyatları ve petrol fiyatlarını anında etkiler.

Bunların yanı sıra FED faiz kararında uzun bir süredir beklenen indirim açıklamasının yapılmaması da altın fiyatlarını baskılayan durumlar arasında yerini alıyor. Altın fiyatları bu sebeple son günlerde hızlı bir şekilde geriliyor.

FED ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararını sabit bırakması piyasaları gergi. Bunun yanı sıra FED Başkanı Powell’in yaptığı indirim erteleme açıklaması altın fiyatlarını düşüren en önemli kriterler arasında yerini aldı.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.