Bu listede adı soyadı yazan herkesin parasına resmen el konulacak! Hemen sorgulayın

Yayımlanan listede adı soyadı yazan herkese acil uyarı yapıldı. En geç 14 Haziran'a kadar kimlik ile başvurulması gerektiği ifade edildi. Aksi durumda hesaplardaki paralar ve alacaklara resmen el konulacak. İşte bankanın yaptığı açıklama ve detaylar..
Bu listede adı soyadı yazan herkesin parasına resmen el konulacak! Hemen sorgulayın

Ziraat Bankası, konuya ilişkin açıklamayı resmi web sitesi üzerinden yaptı. 2024 yılı içerisinde zamanaşımına uğrayacak olan mevduat hesapları ve emanetler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası, 10 yıl içinde hiçbir işlem yapmayan hesapları uyardı.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH

Buna göre 10 yıl içinde işlem yapmayan hesaplardaki tüm miktarlar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek. Başvuruların ise en geç 14 Haziran 2024 tarihine kadar alınacağı açıklandı.

ZİRAAT BANKASI RESMİ OLARAK AÇIKLADI

Ziraat Bankası resmi web sitesinde yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

2023/07/23/para-iadesi-basladi.jpg

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 14 Haziran 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir”

10 YIL İÇİNDE İŞLEM YPAMAYANLAR DİKKAT

Bankanın yaptığı bu açıklamaya göre 10 yıl içerisinde hiçbir işlem Ziraat Bankası hesaplarındaki tüm alacaklar mevduat ve emanetler yasa gereği kapsamında Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredilecek. Bu sebeple banka müşterilerinin bankanın resmi web sitesi üzerinde sorgulama yaparak adının listede olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.

Ziraat Bankası'nın yanı sıra diğer kamu bankaları da resmi web sitesi üzerinden zamanaşımına uğrayan hesaplar hakkında güncel olarak duyuru yayımlamaya devam ediyor.