Enflasyon farkı memur zammı hesaplama Nisan 2024 tablosu

Milyonlarca emekli ve memur tarafından beklenen ilk 4 aylık enflasyon farkı açıklandı. Enflasyon farkı memur zammı hesaplama Nisan 2024 tablosu açıklandı.
Enflasyon farkı memur zammı hesaplama Nisan 2024 tablosu

TÜİK milyonların merakla beklemiş olduğu enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre emekli ve memurun Temmuz ayında alacağı enflasyon zammı için ilk 4 aylık rakam kesinleşti.

Memurlar ve memur emeklisi olan kişiler toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alırken Bağkur ve SSK emeklisi Temmuz zammı için ise sadece enflasyon farkı ödenecek. Temmuz ayının ilk haftası içerisinde açıklanacak olan TÜİK Haziran ayı enflasyonu ile ilk 6 aylık enflasyon farkı kesinleşecek. Ardından refah payı için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilecek.

ENFLASYON FARKI MEMUR ZAMMI HESAPLAMA! TOPLU SÖZLEŞME ZAMMINA EK OLARAK MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM GELECEK?

Kamu personeli 2023 yılının ikinci yarısı için yüzde 29,78 enflasyon farkı almıştı. TÜİK, 2024 yılı Ocak ayında enflasyonu yüzde 6,7, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16, Nisan ayında da yüzde 3,18 olarak açıkladı. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı enflasyonuna göre, kamu personelinin aldığı zam 4 ayda ayda erimiş oldu. Yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı geçildi. Yüzde 3,2 enflasyon farkı oluştu.

Memur ve emekliye ödenecek olan Temmuz zammı oranı Haziran ayı enflasyonu açıklandıktan sonra kesinleşecek. İlk 6 aylık enflasyon farkı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından refah payı olarak ek zam verilip verilmeyeceği konusunda da şu anda yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Ek zam verilmezse sadece enflasyon farkı olarak belirlenecek olan rakam maaşlara zam olarak yansıtılacak.