S&P Türkiye kredi notu 2024 son dakika açıklandı! Türkiye'nin yeni notu kaç oldu?

Piyasaların merakla beklemiş olduğu kredi notu güncellemesi gerçekleştirildi. s&p, türkiye kredi notu 2024 rakamı açıklandı.
S&P Türkiye kredi notu 2024 son dakika açıklandı! Türkiye'nin yeni notu kaç oldu?

Dünyanın en büyük ve önemil kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Standard Poor's SP merakla beklenen kredi notunu açıkladı. Hatırlanacağı için ilk güncelleme Moody's tarafından Ocak ayında yapılmış, ülkemizin kredi görünümü durağandan pozitife çekilmişti.

Ardından Fitch Ratings Mart ayında yılın ikinci güncellemesini gerçekleştirmiş ve ülkemizin kredi notunu yükseltmişti. Yılın 3. kredi notu güncellemesi ise Standard Poor's SP tarafından yapıldı. SP'de Türkiye'nin kredi notunu güncelledi.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU YÜZDE KAÇ OLDU, YÜKSELDİ Mİ, DÜŞTÜ B POZİTİF NE DEMEK?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti. S&P geçen aralık ayında Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti. Diğer derecelendirme kuruluşu Moody’s, ocak ayında görünümü durağandan pozitife çekmiş, Fitch Ratings ise mart ayında Türkiye’nin kredi notunu yükseltmişti.

B kredi notu ülkenin finansal ve ekonomik koşullara karşı savunmasız olduğunu ancak finansal taahhütleri karşılama gücü olduğu anlamına gelmekte olup pozitif tutulması ise sürecin aynı şekilnde ilerlemesi durumunda bir sonraki güncelleme de not ortalamasının yükseltleceğini göstermektedir.