Tam bitti derken yeniden başlıyor! İl il yayılıyor risk altındaki illerin listesi

81 ili yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre tam bitti derken resmen yeniden başlıyor. İl il yayılacak olan sağanak yağışa karşın vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği belirtildi.
Tam bitti derken yeniden başlıyor! İl il yayılıyor risk altındaki illerin listesi

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında illeri tek tek uyararak risk altındaki illeri açıkladı. Özellikle bugün dışarıya çıkacak vatandaşları bekleyen sağanak yağış tehlikesine karşı duyuru geldi. MGM’nin açıklamasına göre detaylar belli oldu.

Türkiye geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağışı geride bırakarak güneşli günlere merhaba demişti. Ancak MGM’nin aktardığı habere göre sağanak yağışın etkili olacağı iller tek tek açıklandı. Yağışların etkili olacağı yerlerde sağanağın kuvvetli bir şekilde kendisini göstermesi bekleniyor.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI YERLER TEK TEK AÇIKLANDI

Meteoroloji yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor” ifadesini kullandı.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisine ilişkin MGM uyarıda bulundu. Sıcaklıkların batı bölgelerde mevsim normallerin 3-6 derece üzerinde diğer yerlerde de normal civarında seyretmesinin beklendiği belirtildi. Öte yandan rüzgarın da öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesinin beklendiği açıklandı.

Vatandaşların özellikle sağanak yağış ve akabinde etkisini gösterebilecek rüzgara ilişkin tedbirli olması gerektiği belirtildi. Yağışların 2-3 gün boyunca daha bölgesel olarak etkisini sürdürmesi bekleniyor.