Naci Görür'den yeni deprem açıklaması! Büyük bir deprem olabilir uyarısı!

Deprem konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken bilim insanlarından deprem bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaptı. Büyük bir deprem olabileceği ikazı yapan Naci Görür sevindirici bir gelişmeyi de açıkladı.
Naci Görür'den yeni deprem açıklaması! Büyük bir deprem olabilir uyarısı!

Türkiye’de deprem konusunu gündemde tutmayı sürdüren bilim insanları arasında ilk sıralarda yer alan Prof. Dr. Naci Görür yeni bir deprem açıklaması yaptı. Uzun yıllardır yer bilimi alanında çalışmalar yapan ve dünya çapında da tanınırlığı olan Prof. Dr. Naci Görür depreme dair son bir açıklama daha yaptı.

HER AN HER YERDE BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR!

Türkiye’de deprem bilincinin artmaya başladığını duyuran Prof. Dr. Naci Görür, “Bugünlerde sevindirici bir gelişme olarak söyleyebilirim ki tüm ülkede deprem bilinci ve farkındalığı arttı. Bu artışa maalesef on binlerce insanımızı kaybettikten sonra vardık. Keşke böyle olmasaydı. Artık fay tartışmıyoruz, deprem ne zaman olur, bizde olur mu olmaz mıyı tartışmıyoruz. Bu ülkede her an her yerde büyük bir deprem olabilir, binlerce canımızı yitirebiliriz.” dedi.

HAZIRLANAN RAPORLARI AÇIKLADI!

Türkiye’nin aktif faylar üzerinde kurulu bir ülke olduğunun altını bir defa daha çizen Prof. Dr. Naci Görür, “Ülkemizde çok sayıda bizzat aktif faylar üzerinde kurulmuş, gelişmiş kentlerimiz var. Bunların hangileri olduğunu Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası raporlarla açıkladı. Bu raporları Merkezi idareye, o kentlerin vali ve belediye başkanlarına, milletvekillerine sundu. Saygıdeğer yöneticilerimiz, bize bir şey olmaz demeden kentlerimizi deprem dirençli hale getirelim. Bu işe öncelikle fay zonları içerisinde olan kentlerimizden başlamalıyız. İnsanımızın can güvenliği en öncelikli görevimizdir. Bunu başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK DEPREM RİSKİ NEREDE?

Depremin ne zaman olacağı bilimsel olarak tespit edilemezken deprem olabilecek yerler bilim insanlarınca tespit edilebiliyor. Bu açıdan hazırlanan raporun büyük bir önemi bulunuyor. Bu raporda deprem riski büyük olan yerler resmen kayır altına alınmış oldu. Depreme hazırlıklar açısından Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan rapor üzerinden hareket edilmesi ve kentsel dönüşümlere buna göre yön verilmesi gerekiyor. Detaylar açıklanmamış olsa da riskin en büyüğünün İstanbul’da olduğu biliniyor.