81 ildeki hastanelerde hasta danışmanı alımı sabah 08.000’de başladı! KPSS, yaş ve ikamet şartı yok

Hastanelerdeki iş ilanlarını yakından takip edenler için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni bir ilan yayımlandı. Aktarılan son habere göre 81 ildeki hastanelerde hasta danışmanı alım başvuruları başladı.
81 ildeki hastanelerde hasta danışmanı alımı sabah 08.000’de başladı! KPSS, yaş ve ikamet şartı yok

Hastanelerde ya da sağlık kurumlarında görev almak isteyenler için İŞKUR üzerinden 96 hasta danışmanı alınacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyenlerin hem genel hem de ilan içerisinde yer alan özel şartları taşıması gerekecek.

KPSS ŞARTI YOK

Yayımlanan ilanlarda alımların tamamının özel sektöre olması sebebi ile KPSS şartının aranmayacağı ifade edildi. Alımlar şu anda özel sektör için yapılacak. Devlet hastanelerine geçtiğimiz günlerde KPSS puanı ile personel alımı yapılmıştı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

En az 18 yaşını tamamlamış adaylar için başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başlandı. Başvuruda bulunmak isteyenlerin İŞKUR’un genel başvuru şartlarını ve ilan içerisinde yer alan özel şartları taşıması gerekecek.

ekran-goruntusu-2024-07-01-083215.png

İşte yayımlanan başvuru şartlarından bazıları:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek sağlık sorununun olmaması
  • Gerekli durumlarda vardiyalı çalışabilecek olmak
  • Dış görünümüne özen göstermek
  • Adli sicil kaydının temiz ve güvenlik soruşturmasının olumlu olması
  • TCK'da belirtilen suçlardan mahkum olmamak
  • En az lise mezunu olmak

Yayımlanan ilanlarda bazı kurumlarda eğitim seviyesi ve yaş şartı değişkenlik gösterebiliyor. Bu durumdaki mağduriyetin engellenmesi için ilan içerisindeki özel şartları kontrol etmeniz önerilmektedir.

İlanların son başvuru tarihleri sağ kısımda yer alan tarih kısmında açıkça ifade edilmiştir. İŞKUR üzerinden yayımlanan her ilanın son başvuru tarihleri farklılık göstermektedir. Öte yandan İŞKUR açık iş ilanları ekranı üzerinden hastanelere yapılacak hizmetli, güvenlik görevlisi, kabul kayıt görevlisi ya da hasta bakıcı gibi diğer ilanları inceleyebilirsiniz. Başvurular İŞKUR üzerinden online bir şekilde alınacak. Detaylar için İŞKUR'u arayabilir ya da en yakın şubesine gidebilirsiniz.