Naci Görür'den son dakika uyarısı! Malatya'da arka arka depremlerin ardından açıklama

Naci görür sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir deprem açıklamasında bulundu. Malatya'da arka arkaya gerçekleşen depremlerin ardından Görür'den yeni uyarı.
Naci Görür'den son dakika uyarısı! Malatya'da arka arka depremlerin ardından açıklama

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da bugün arka arka yaşanan depremler ile ilgili açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarda Malatya'da yaşanan 4.3,4.9 ve az önce gerçekleşen 4.2 büyüklüğündeki üç derem ile ilgili yapılan açıklamalara göre depremlerin hemen hemen aynı yerde meydana geldiğini söyleyen Görür bir de soru yöneltti; "Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?" dedi.

NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Son dakika haberine göre Prof. Dr. Naci Görür tarafından kişisel sosyal medya hesabı üzerinden deprem açıklaması geldi. Buna göre bugün yaşanan depremler ve geçtiğimiz gün Malatya'da yaşanan iki deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Görür şu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün yine Malatya’da 4,3 ve 4,9 iki deprem var. Geçen günkü 5,2 ve 4,3 depremleri ile hemen hemen aynı yerler. Buralara stres transferi olabileceği dolayısıyla bu tür depremlerin beklenebileceğini sizlere belirtmiştim. Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok. Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?" dedi.

BENDEKİ HARİTADA BURALARDA BİR FAY YOK

Malatya fayları bir kaç gündür hareketli. 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerin ardından uzmanlar bu bölgelerde ufak çaplı depremlerin olabileceğini açıklamışlardı. Bu açıklamalardan biri de Naci Görür'e aitti. Görür buralara stres transferi oluşabileceğini ve bu tür depremlerin olabileceğini söylediğini hatırlatarak bu bölgelerde bir fay görülmediğini söyledi.

Naci Görür tarafından yapılan açıklamada bir de soru yönetildi. Bu soru ise "Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?" şeklinde oldu.

nacigorur.jpeg

Son dakika depremlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.