Japon deprem uzmanı geliyor diyerek 7.9 şiddetinde AFET uyarısı yaptı! Deprem riski en fazla olan ille ve 7 bölge

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de deprem olma riski en yüksek iller ve bölgeler için kritik açıklamada bulundu.
Japon deprem uzmanı geliyor diyerek 7.9 şiddetinde AFET uyarısı yaptı! Deprem riski en fazla olan ille ve 7 bölge

Japon deprem uzmanı geliyor diyerek 7.9 şiddetinde AFET uyarısı yaptı! Deprem riski en fazla olan ille ve 7 bölge - Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de deprem riski yüksek olan iller ve bölgeler hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketine uyanmış, 7.7 şiddetindeki deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmuştu. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ilk şoku atlatılamadan ve daha arama kurtarma çalışmaları devam ederken 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş Elbistan merkezli ikinci büyük deprem yaşanmıştı.

TÜRKİYE'DE BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLUR?

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de yaşanan fay hareketlerini inceleyerek yapmış olduğu açıklamasında Marmara depremi için uyarılarda bulundu. Moriwaki yapmış olduğu açıklamasında 1999 depreminin Türkiye için acı bir sınav olduğunu belirterek "99 depreminde de bunu gördük. Buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" diyerek İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

deprem-uyarisi.jpg

Depremin her an olabileceğini ifade eden Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" diyerek riskli olan 7 bölgeyi tek tek sıraladı.

Türkiye'nin en acil işinin kentsel dönüşüm projeleri olduğunu belirten Moriwaki kentsel dönüşüm projelerine ivedilikle hemen başlanması gerektiğini söyledi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup usakgundem.com tarafından haberleştirilmiştir. Bugünün teknolojisi ile depremi önceden tahmin etmek mümkün değildir.