Beklenen Af Yasası SON DAKİKA 2024 TBMM'de! Genel aftan kimler yararlanacak?

Milyonlarca mahkum ve yakınının takip ettiği genel af kanun teklifi meclise sunuldu. 2024 af yasası son dakika bugün gelişmeleri neler?
Beklenen Af Yasası SON DAKİKA 2024 TBMM'de! Genel aftan kimler yararlanacak?

Beklenen Af Yasası SON DAKİKA 2024 TBMM'de! Genel aftan kimler yararlanacak? - Kader mahkumları ve yakından tarafından beklenen Af Yasası için sonunda beklenen güzel haber geldi. Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu tarafından hazırlanan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Sunulan kanun teklifi kapsamında denetimli serbestlik süresinin bir yıldan üç yıla çıkarılması ve bu sürenin hükümlünün istemesi halinde deprem bölgesinde çalışmak suretiyle geçirilmesine olanak sağlanması talep edildi. Söz konusu kanun teklifi kabul edilirse denetimli serbestlik süresi 1 yıldan 3 yıla çıkmış olacak.

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDAKİ KANUN'DA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

Madde 1-31.12.2004 tarih ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan "bir yıl" ibaresi "üç yıl" olarak değiştirilmiş ve beşinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"e) İstemeleri halinde deprem bölgelerinde ücret karşılığında çalıştırılması,"

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkam yürütür.

kanun.jpg

Kanunun gerekçesi olarak ise "Açık ve kapalı cezaevlerindeki hükümlü sayılan cezaevlerinin kapasitelerinin çok üzerindedir. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin denetimli serbestlik süreleri üç yıldan bir yıla düşürülmüştür. Bu durum cezaevlerindeki yoğunluğun artmasına neden olmaktadır. Bu yoğunluğu önlemek için denetimli serbestlik süresinin tekrar üç yıla çıkanlması uygun olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Deprem bölgesinde duyulan yoğun iş gücüne atıf yapılarak hazırlanan kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda denetimli serbestlik süresi 1 yılndan 3 yıla çıkartılmış olacak. Kanunun TBMM gündemine gelmesi ve oylamada çoğunluk onayı alması şartı aranacak.