Kiracının kullandığı kaçak elektrik için ev sahibi ceza alır mı?

Kiracıların kaçak elektrik kullanımı yapmaları durumunda ev sahiplerine herhangi bir yaptırım olup olmayacağı merak ediliyor. Kiracı yüzünden ev sahibine ceza gelir mi?
Kiracının kullandığı kaçak elektrik için ev sahibi ceza alır mı?

Ev sahipleri kiracılarının kusurları yüzünde kendilerine bir ceza gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Kiracılar kaçak elektrik kullanmak gibi ceza gerektiren bu eyleme giriştiklerinde bunun bir bedeli oluyor. Bu durumda kiracının kaçak elektrik kullanımında ev sahipleri başlarına bir şey gelip gelmeyeceğini sorguluyorlar.

ABONELİK ÜZERİNDEN KARAR VERİLİYOR

Kiracı eğer elektrik aboneliğini kendi üzerine almış ve kaçak elektrik kullanımını bu şekilde yapmış ise bu durumda ev sahiplerini bağlayan herhangi bir durum yoktur. Bu durumda kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda sorumluluk tamamen kiracının oluyor. Hem aboneliğin sahibi hem de kullanımı yapan kişi olarak kiracı ortaya çıkan cezanın yükümlülüğünü tek başına üstlenmek zorundadır.

Kiralık evin elektrik aboneliği ev sahibinin üzerine ise ve kiracı kaçak elektrik kullanarak yakalanmış ise o zaman sorumluluk uygulamasında değişiklik oluyor. Bu durumda ev sahibi istediği kadar elektriği kendisinin kullanmadığını belirtsin kendisini haklı çıkaramıyor. Böyle hallerde kaçak elektrik kullanımının sorumluluğu hem kiracının hem de ev sahibinin oluyor. Kiracının kaçak elektrik kullanımı bu koşullarda ev sahibinin başına dert açabiliyor.

EV SAHİPLERİ MUTLAKA YAPMALI!

Kiracılarının hataları yüzünden cezalandırılmak istemeyen ev sahiplerinin yapmaları gereken çok basit bir işlem bulunuyor. Kiracı evi kiraladığında abonelikleri üzerine almasını sağlayarak ev sahipleri ciddi bir yükten kendilerini kurtarabiliyorlar. Bu önlemi almayan ev sahipleri ise sadece kaçak elektrik cezası ile karşılaşmıyorlar. Kiracı fatura borcu bırakıp gittiğinde de ev sahipleri bu ödemeleri yapmak zorunda kalıyorlar. Böyle bir durum ile karşılaşılmaması için henüz kiracı eve taşınmadan aboneliklerin devrinin yapılması sağlanmalıdır.