Evinde bunu yapan herkese ŞAK diye 7.665 TL para cezası kesilecek! Resmi Gazete kararı çıktı

Milyonlarca kişiyi etkileyecek olan yasak kararı Resmi Gazete ile yayımlandı. Evinde bunu yapan herkese 7.665 TL para cezası kesilecek.
Evinde bunu yapan herkese ŞAK diye 7.665 TL para cezası kesilecek! Resmi Gazete kararı çıktı

Evinde bunu yapan herkese ŞAK diye 7.665 TL para cezası kesilecek! Resmi Gazete kararı çıktı - Yeni kararlar ve güncellemeler Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmeye devam ederken bunlardan biri de 2024 yılında uygulanacak olan para cezaları için alındı.

Alınan karar konutlarda oturan herkesi bağlayacak... 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ (2023/1) Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karar kapsamında yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak ilan edilirken bu oran üzerinden para cezalarına uygulanacak olan rakamlarda da artışa gidildi. Evde gürültü yapan komşuya uygulanacak olan para cezası da artmış oldu.

EVDE GÜRÜLTÜ YAPMANIN CEZASI 2024! KOMŞU GÜRÜHTÜSÜ PARA CEZASI NE KADAR?

Gürültücü komşulara uygulanacak olan para cezası 2024 için beklenen rakamlar açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımladığı yeni tebliğ ile "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak 24/11/2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) uyarınca 2022 yılı için yeniden değerleme oranı % 122,93 olarak tespit ve ilan edilmiştir" denilerek evde gürültü yapan kişilere uygulanacak olan para cezalarında artışa gidildi.

para-cezasi.jpg

EVDE YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMENİN CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezaları 2024 için yapılan yeni düzenleme sonrasında "Bu Kanunun 14 üncü maddesine göre çıkarılan yönetmelikle belirlenen önlemleri) veya gerekli izinleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara," denilerek evde gürültü yapmanın para cezası 7 bin 667 TL olarak açıklandı.

Evinde komşularını rahatsız edecek düzeyde gürültü yapan kişilere şikayet sonrasında kesilecek olan para cezası rekor seviyeye ulaşırken herkesten kurallara uymaları istendi.