Bu sabah ülkemize Edirne'den giriş yaptı! İstanbul Ankara Uşak Afyonkarahisar Kütahya alarm verildi

Sabah erken saatlerde aktarılan son habere göre soğuk ve yağışlı bir hava dalgası bu sabah saatlerinde ülkemize Edirne üzerinden giriş yaptı. MGM'nin güncel hava durum açıklamasına ek olarak yağışlı bölgelerin adı da tek tek sıralandı.
Bu sabah ülkemize Edirne'den giriş yaptı! İstanbul Ankara Uşak Afyonkarahisar Kütahya alarm verildi

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden güncel hava durum tahminlerini il il duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre sabah saatlerinde Edirne'den ülkemize giren soğuk hava yarın akşama kadar Türkiye genelinde etkisini gösterebilir.

Meteoroloji, bugünün hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamasında, "Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trakya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van, İstanbul'un batısı ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor" ifadesini kullandı. Yağışların özellikle bu illerde etkili olacağının altı çizildi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisine ilişkin de açıklama geldi. Yapılan son açıklamaya göre bazı bölgelerde sıcaklıkların 2 - 4 derece arasında artış göstereceği diğer yerlerde ciddi bir değişiklik olmayacağı tahmin edildi. Özellikle rüzgara ilişkin uyarı yapan MGM, rüzgarın İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarısını yaparak vatandaşları bilgilendirdi.

HARİTA YAYIMLANDI

Meteoroloji, hava durumuna ek olarak yayımladığı harita ile 81 il hava durumunu aktarmış oldu. Yağışların özellikle sabah saatlerinde Edirne üzerinden giriş yapması ve gün içinde ülkemizin pek çok noktasında etkisini göstermesi bekleniyor. Saat 12.00 - 18.00 arasında da yağışların ülkemizin iç kesimleri ile doğu kesimlerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların yağışların etkili olacağı saatlerde tedbirini alması istendi.