AFAD tarafından İstanbul'da depremden etkilenecek ilçeler açıklandı! En çok yıkım buralarda olacak

AFAD tarafından beklenen Marmara depreminde İstanbul'da en çok etkilenecek ilçeler açıklandı.
AFAD tarafından İstanbul'da depremden etkilenecek ilçeler açıklandı! En çok yıkım buralarda olacak

AFAD tarafından yayımlanan rapora göre İstanbul'da olası depremde en çok etkilenen ilçeler açıklandı. Bu ilçeler arasında en çok riskli olan ilçeler ise raporda yer almıştır. Söz konusu rapora göre beklenen Marmara depreminden İstanbul'da en çok etkilenecek olan ilçeler belli oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan raporda özellikle Avcılar, Adalar, Bakırköy, Büyükçekmece, Tuzla, Bahçelievler, Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy gibi ilçelere yakın mahallelerin olası depremden yoğun şekilde etkileneceği açıklandı.

İSTANBUL'DA DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENECEK OLAN İLÇELER

İstanbul'da kısa süre sonra yaşanması beklenen depremde en riskli ilçeler açıklandı. AFAD tarafından yayınlanan raporda yer alan ilçeler şunlar; Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli.

Bu ilçelere yakın mahallelerde büyük yıkımlar olabileceğine dair önemli uyarılar yapılmıştır. Bunun sebebi ise belirtilen ilçelerin faya yakınlığı, yapı stoğu taşıyıcı sistem özelliklerinin yetersiz olması ve zemin koşullarındaki sıvılaşma gibi özelliklere bakılmıştır.

Yukarıda sayılan ilçeler arasında Beylikdüzü ve Ataşehir ilçeleri de yer almaktadır. Bu ilçelerde nüfus yoğunluğu yüksektir. Bununla birlikte yüksek katlı binalarda bulunmaktadır. Yine Esenyurt ise nüfus yoğunluğu ve göçmen alması sebebiyle de depremden en çok etkilenecek ilçelerden biridir.

Silivri ve Tuzla aktif fay hattına yakın olduklarından, alüvyon kalınlığının fazla olmasından ve zemin koşullarından dolayı depremi yoğun şekilde hissedecektir.

Adalar fay hattına yakın yerlerde bulunuyor. Yapı stoğunun eski olması sebebiyle de burada da depremden etkilenme oldukça yüksek olacaktır.

AFAD TARAFINDAN YAYIMLANAN RAPOR

AFAD tarafından yayımlanan raporda yer alan bilgilere göre İstanbul kapsamındaki birçok ilçede kurumlar özelinde ortalama risk puanının yüksek olduğu belirtilmiştir. Güney kıyı şeridindeki ilçelerin yani Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Maltepe, Silivri, Tuzla ve Zeytinburnu gibi yerlerin özellikle aktif fay hatlarına yakın olması sebebi ile artan deprem tehlikesinin zararının büyük olabileceği açıklandı ve yayınlanan raporda şu ifadelere yer verildi;

"Aktif fay hatlarına güney kıyı şeridine göre daha uzak olan ilçelerde ise risk puanının artmasında bina stoğunu oluşturan yapıların modern deprem yönetmeliklerinin gerektirdiği koşulları sağlamamaları etkili olmuştur. Adalar ve Avrupa yakasının iç kısımlarının bina hasarlarının en yoğun yaşanacağı bölgeler olması beklenmektedir.” denildi.