1 Temmuz 18.00’e kadar açıklandı! Denizli Eskişehir Ankara İstanbul Samsun Kars Sinop Afyonkarahisar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durum tahminlerini il il açıklamaya devam ediyor. 1 Temmuz 18.00'e kadar açıklandığı öğrenildi. O illerde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi. İşte güncel hava durum tahminleri..
1 Temmuz 18.00’e kadar açıklandı! Denizli Eskişehir Ankara İstanbul Samsun Kars Sinop Afyonkarahisar

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında bugünün hava durumunu ve yağış alacağı bölgeleri tek tek sıraladı. Hava sıcaklıklarının yer yer mevsim normalleri seviyesinde seyredeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyıları, Denizli, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara’nın güney kesimleri, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor”

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGARDA SON DURUM

MGM, yaptığı açıklamasında hava sıcaklığı ve rüzgar hakkındaki son durumu da belirtti. Hava sıcaklıklarının güney ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri seviyesinde olmasının beklendiğini ifade ederek, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacağını belirtti. Özellikle rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli esmesinin beklendiğini duyurdu. Vatandaşların fırtına sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiğini açıkladı.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Yapılan açıklamada kuvvetli rüzgara ilişkin de uyarı yapıldı. Çatı uçması ve ulaşımda aksamaların görülebileceğini belirten MGM, rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 kısa süreli 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olması gerektiği açıklandı. Yağışlı havanın bir süre ülkemizi etkisi altına alması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklık sonrasında pek çok il bu habere sevindi.