Uşak'ta sağlıkçılar köyleri gezerek sağlık taraması yapıyor

Uşak Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlıkçılar köy köy gezerek sağlık taraması gerçekleştirmeye devam ediyor.
Uşak'ta sağlıkçılar köyleri gezerek sağlık taraması yapıyor

Uşak'ta vatandaşların sağlıklarını korumak ve hastalıklara karşı korumak amacıyla Uşak Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli olan sağlık çalışanları tarafından tarama çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Bu kapsamda sağlık çalışanları son olarak Kapaklar Köyünü ziyaret ettiler.

Kapaklar Köyünde yapılan sağlık taramalarında vatandaşlara gerekli bilgilendirme yapılırken aynı zamanda kalın bağırsak kanseri taraması, rahim ağzı kanseri taraması, tansiyon ve kan şekeri ölçümü, ağız ve diş taraması da yapıldı. Vatandaşlar tarama için sağlık ekiplerini teşekkür etti.

UŞAK'TA KÖYLERDE HALK SAĞLIĞI GÜNLERİ TARAMASI YAPILDI!

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Köylerde Halk Sağlığı Günleri’ kapsamında Uşak Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor, diş hekimi, fizyoterapist, ebe ve hemşireler tarafından Kapaklar Köyünde koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılmış, kalın bağırsak kanseri taraması, rahim ağzı kanseri taraması, tansiyon ve kan şekeri ölçümü, ağız ve diş taraması gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

usak-il-saglik-mudurluugu.jpg

Yapılan sağlık taramalarının genişletilerek tüm Uşak il genelinde uygulanacağı ve tüm köylere ulaşılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ekiplerin tarama çalışmalarının yanı sıra bilgilendirmede bulunmaları vatandaşların sonrasında yaşayabilecekleri olası sağlık sorunları için son derece faydalı bulundu.