Uşak'ta ihtiyaç sahiplerine 27,1 Milyon TL sosyal yardım!

Uşak Valiliği ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Uşak'ta ihtiyaç sahiplerine 27,1 Milyon TL sosyal yardım!

Uşak Valiliği ihtiyaç sahibi olan ailelerin yanında olup onları desteklemeye devam ediyor. Sosyal devletin tam bir tezahürü olan sosyal yardımlar son yıllarda oldukça önemli hale geldi. İhtiyaç sahibi olan ve ekonomik durumları geçinmeye yetmeyen ailelere devlet tarafından destekler veriliyor. Uşak’ta da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan destek ödemelerine ilişkin Uşak Valiliği bazı bilgilendirmelerde bulundu.

SOSYAL YARDIMLAR DAĞITILIYOR

Türkiye’de sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılıyor. Bu sosyal yardımların dağıtılmasında valilikler de aktif rol oynuyorlar. Uşak Valiliği de il genelinde yapılan sosyal yardımlara ilişkin son bilgileri paylaştı.

27,1 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Uşak Valiliği’nin bilgilendirmesine göre Uşak’ta 3294 Sayılı Kanun kapsamında fakir ve yardıma muhtaç ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Haziran 2024 döneminde 23,7 Milyon TL merkezi ve 3,4 Milyon TL Uşak Valiliği özkaynaklarından olmak üzere toplamda 27,1 Milyon TL tutarında sosyal yardım dağıtıldı.

Uşak’ta ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin bu sosyal yardım imkanlarından yararlanabilmek için ilgili başvuruları yapmaları gerekiyor. Bu başvuru işlemlerinin ardından onay alan vatandaşlar nakdi sosyal yardım ödemesi alma hakkı elde ediyorlar. Bu sosyal yardımları kimlerin alabileceği ise yardım türüne göre değişebiliyor. Dezavantajlı grupta olan vatandaşların sosyal yardım alma imkanları daha fazla bulunuyor. Ancak ihtiyaç sahibi olan herkesin ilgili sosyal yardım programlarından en azından birisinden sosyal yardım almaları mümkün olabiliyor.