Uşak'ta 112'ye yapılan çağrılardan yarısından fazlası asılsız çıktı!

Uşak’ta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne yapılan çağrıların önemli bir kısmının asılsız olduğu açıklandı.
Uşak'ta 112'ye yapılan çağrılardan yarısından fazlası asılsız çıktı!

Türkiye’de daha önce ayrı ayrı olan Acil Çağrı Merkezi numaraları geçtiğimiz yıllarda tek numarada birleştirilmişti. 112 Acil Çağrı Merkezi ile vatandaşlar polis, jandarma, ambulans, itfaiye ve bunun gibi önemli hizmetler için acil çağrı yapabiliyorlar. İllerde de 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri kuruldu. Uşak Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü de yapılan çalışmalarla vatandaşlara etkin bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

VATANDAŞLAR BİLİNÇLENDİRİLDİ!

Uşak’ta vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgilendirilmeleri için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda stant açılarak vatandaşlara bilgi verildi. Çağrı merkezinin tanıtımı yapılırken “112 Tek Numara” uygulaması hakkında da Uşaklılara bilgi verildi. Ayrıca asılsız çağrıların acil ihtiyacı olan kişilerin hizmet almalarını engellediği konusunda da bilgi verildi.

HAZİRAN RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Uşak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Haziran 2024 döneminde alınan çağrıların sayısı hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre Haziran ayında Uşak’ta 112 aranarak 41.939 çağrı yapıldı. Bu çağrıların yüzde 46,49’u gerçek çağrı olurken yüzde 53,51’i ise asılsız çıktı. Vatandaşlara asılsız ve gereksiz çağrı yapmamaları konusunda uyarılar yapılırken bu çağrıların oranının çok yüksek olması büyük bir sorun olarak görülüyor.

Öte yandan Uşak Valiliği de bir duyuru yaparak vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul etmemeleri istendi. Acil durumlarda bu numaranın aranması gerektiğinin altı çizilirken bu konuda il genelinde farkındalık oluşturacak etkinlikler yapılabileceği bildirildi.