Uşak Belediyesi'nden yüzde 100 elektrikli otobüs hamlesi!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım Uşak’a yüzde 100 elektrikli otobüsler kazandırmak için bazı temaslarda bulundu.
Uşak Belediyesi'nden yüzde 100 elektrikli otobüs hamlesi!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım göreve geldikten sonra Uşak’ın ulaşım sorunlarına çözüm üretecek projelerin hazırlıklarına dört koldan devam ediyor. Raylı sisteme dair hazırlıklar başlarken son olarak Uşak’a yüzde 100 elektrikli otobüslerin kazandırılması için Başkan Özkan Yalım harekete geçti.

HİBE YOLUYLA ALINACAK!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım bugün Kayseri’de bulunan Bozankaya Elektrikli Otobüs Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Başkan Özkan Yalım yaptığı görüşmelerde Uşak’a yüzde 100 elektrikli otobüslerin kazandırılmasının yollarını araştırıyor. Bunun mali bir yük getirmemesi için de gayret gösteren Başkan Özkan Yalım bu otobüslerin Uşak Belediyesi’ne hibe yoluyla kazandırılmasının çalışmalarını yapıyor.

BAŞKAN ÖZKAN YALIM ARAŞTIRMALARA DEVAM EDİYOR

Konuya dair bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, “Kayseri’deki Bozankaya Elektrikli Otobüs Fabrikası’nda incelemelerde bulunduk. Şehrimize hibe kapsamında yüzde 100 elektrikli otobüsler kazandırmak için araştırma ve inceleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Uşak Belediyesi’ne hibe yolu ile elektrikli otobüsler kazandırıldığında Uşak’taki ulaşım imkanları biraz daha geliştirilmiş olacak. Yeni nesil otobüslerin Uşak’ta kullanılması durumunda hem maliyetten tasarruf edilecek hem de daha temiz bir çevre imkanı elde edilecek. Geleceğin toplu ulaşımı olarak değerlendirilen yüzde 100 elektrikli otobüslerin Uşak’ta da hizmet vermesi yönündeki çalışmalar Uşaklıları heyecanlandırdı. Bu çalışmaların kısa bir sürede neticelenerek müjdenin bizzat Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım tarafından Uşaklılara verilmesi bekleniyor.