Zam haberi bu sefer sevindirecek! O tarihte 7 bin TL artış yapılacak

Tüm Türkiye yarın TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarını merakla bekliyor. Enflasyon rakamlarının açıklaması beraberinde birçok kaleme de zam anlamına geliyor. Memur ve emekli maaşının yanı sıra bazı ücretler de değişecek.
Zam haberi bu sefer sevindirecek! O tarihte 7 bin TL artış yapılacak

Memur ve emekliler için büyük gün 3 Temmuz! Çünkü TÜİK 6 aylık enflasyon farkını resmi olarak duyuracak. Bu durum da emekli ve memurlar için zam anlamına geliyor. Zammın yanı sıra kıdem tazminatı da artış gösterecek. İşte detaylar..

KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR ARTACAK?

Kıdem tazminatı tavan tutarı memur maaş kat sayısına göre belli olacak. İlk 5 aylık enflasyon verileri resmi olarak açıklandı. TÜİK, yarın 6 aylık farkı açıklamış olacak. Bu farkın yüzde 20,35 oranında çıkması bekleniyor. Eğer rakam bu şekilde açıklanırsa kıdem tazminat tavanı 35 bin 57 TL’den 42 bin TL civarına artacak. Bu da 7 bin TL’lik bir zam anlamına geliyor.

KIDEM TABAN TUTARI DEĞİŞECEK Mİ?

Kıdem taban tutarı ne yazık ki yarın değişmeyecek. İşten çıkarılma ya da işten ayrılma durumunda 1 yılın üzerinde çalışanların hak kazandığı kıdem tazminatının taban tutarında değişiklik olmayacak. Çünkü bu oran asgari ücrete göre belirleniyor. Asgari ücrete de ara zam olmayacağı için rakam 17 bin 2 TL üzerinden hesaplanıyor. Artış şu an için sadece kıdem tavanı için geçerli olacak.

EMEKLİ VE MEMURA NE KADAR ZAM GELECEK?

Emekli ve memura ne kadar zam geleceği henüz belli değil. TÜİK tarafından 3 Temmuz saat 10.00’da beklenen rakamlar açıklanacak. Buna göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 6 aylık alacağı zammı resmi olarak öğrenmiş olacak. Kulislerde en düşük emekli maaşının da 12 bin 500 TL’ye çıkarılması bekleniyor.

Rakamların netleşmesi için gözler yarın TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda.