Yeni zam hayırlı olsun denilerek 23.56'da açıklandı! 81 ilde en ucuzu 80 liraya fırladı

Temmuz ayı zam yağmuru ile başlarken daha zamlı maaşlar cebe girmeden peş peşe açıklanan zamlar vatandaşı mağdur etti. Sigaraya yeni zam son dakika duyuruldu. İşte zamlı sigara fiyatları listesi...
Yeni zam hayırlı olsun denilerek 23.56'da açıklandı! 81 ilde en ucuzu 80 liraya fırladı

Yeni zam hayırlı olsun denilerek 23.56'da açıklandı! 81 ilde en ucuzu 80 liraya fırladı - Türkiye yeni zam yağmuru ile büyük şok yaşarken Temmuz ayının gelmesiyle beklenen zamlar peş peşe açıklandı. Bu sene alınan kararla asgari ücretliye enflasyon zammı verilmezken memur ve emeklilerde ek zam alamamıştı.

TÜİK tarafından dün açıklanan Haziran ayı enlasyonu sonrasında emekli ve memurun alacağı zam kesinleşmişti. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre temmuzda enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda ise 71,60 olarak gerçekleşti. 2024 yılının ilk 6 ayının enflasyon oranları ise 24,73 oldu. Bu çerçevede SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık dönem için yüzde 24,73 oranında zam almaya hak kazandı. Memur ve memur emeklisi olan kişiler ise yüzde 19,31 oranında zam aldı. Daha zamlı maaşlar cebe girmeden ise peş peşe yeni zamlar açıklandı.

ÖTV ZAMLARI CEPLERİ YAKTI! BENZİN, MOTORİN, LPG, SİGARA VE ALKOLE ÖTV ZAMMI...

Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından yapılan açıklamada "Sonuç olarak, son 6 ayda yüzde 19,49 olarak gerçekleşen 6 aylık yurt içi üretici fiyat artışına göre, sigaralarda 1 pakette 6,49 lira, biralarda 1,51 lira, şaraplarda 7,45 lira, yüksek alkollü içkilerde her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 lira, benzinde 1,84 lira, motorinde 1,72 lira, LPG'de 1,41 lira ÖTV artışı olmuştur." denilerek gelecek olan zam tutarları açıklandı.

sigara-zam.jpg

SİGARAYA SON DAKİKA ZAM! SİGARA ZAMMI HANGİ MARKALARDA, EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Sigara üreticisi firmalar ÖTV ve KDV maliyetini paket başı zam olarak fiyatlara yansıtmış olsalardı zam tutarı 7,79 TL ile sınırlı kalacaktı. Ancak firmalar kendi maliyet artışlarını da sigara fiyatlarının üzerine eklediler. Böylece sigarada paket başı zam net 10 TL’ye yükseldi. Bazı firmalar ise sigara markalarına göre 9 TL ve 10 TL zam uygulaması yaptılar.

Gelen zamlar sigara içen kişilerin canını sıkarken son zamların ardından JTI grubunda en yüksek sigara fiyatı 80 liraya fırlamış oldu. En ucuz sigara fiyatı ise 67 TL oldu. Böylelikle günlük 1 Paket sigara içen bir kişinin cebinden çıkacak olan aylık tutar 2 bin 400 liraya ulaştı.