En düşük emekli maaşı! İşte hesaplara yatırılacak para

Dün tüm Türkiye’nin merakla beklendiği kritik enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan enflasyon verileri bir miktar beklentilerin altında kaldı. Memur ve emekli maaşları belli olurken, gözler en düşük emekli maaşına çevrildi.
En düşük emekli maaşı! İşte hesaplara yatırılacak para

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yılın aralık ayına kadar olan dönemde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak veriliyordu. Ocak ayında alınan kararla en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkarıldı. Şu anda 10 bin TL’den kaç TL’ye çıkacağı merak ediliyor.

SSK Bağkur ve memur emeklilerinin artık kaç TL zam alacağı resmi olarak belli oldu. Yapılan açıklamaya göre SSK ve BağKur emeklileri için zam oranı yüzde 25,73 olurken, bu oran memur ve memur emeklisi için yüzde 19,31 oldu. Konuya ilişkin gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. Milyonlarca kişi refah payı açıklaması bekliyor.

17 TEMMUZ DETAYI

En düşük emekli maaşında 17 Temmuz detayı dikkat çekti. Sosyal Güvenlik Uzmanı yaptığı açıklamasında en düşük emekli maaşı hakkında bilgi verirken, yapılacak olan düzenlemenin en geç 17 Temmuz tarihine kadar Meclis’e gelmesi gerektiğini ifade etti. Peki, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, enflasyon verilerinin beklentilerin altında kaldığının altını çizerek şunları söyledi:

“Enflasyon verisi beklenenin biraz altında açıklandı. Anadolu Ajansı Beklenti Anketi’nde en düşük yüzde 1.90 ile en yüksek yüzde 3, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi yüzde 2.5, Reuters ise yüzde 2.22 oranları üzerinde değerlendirmelerini gördük”

SSK ve BağKur emeklileri için zam oranının yüzde 24,73 olduğunu ifade eden uzman isim memur ve memur emeklisi için toplu sözleşmenin devreye gireceğini ve oranın yüzde 19,31 zam şeklinde olacağını söyledi.

TEMMUZ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Yılmaz’a göre en düşük emekli maaşında taban düzenlemesi yapılacak 13 bin 380 TL’ye, 12 bin 500 TL’ye ya da 15 bin TL’ye çıkartılabilir. Şu anda milyonlarca emekli için kök maaşı tehlikesi bulunuyor. Bir düzenleme yapılmazsa 3 milyondan fazla emekli kök maaş sebebi ile 0 zam alacak.