Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi! 60.000 TL destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir destek ödemesi açıklaması yaptı. Devletin vatandaşın yanında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 60.000 TL’ye kadar destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeledi! 60.000 TL destek ödemeleri hesaplara yatıyor!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bu destekler çeşitli gerekçelerle ve çeşitli vatandaş gruplarına iletiliyor. Son destek ödemesini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. İstanbul’da Su ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklama ile destek ödemesi müjdesi verdi.

60.000 TL HESAPLARA YATIYOR!

Deprem bölgesini kaderine bırakmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afet bölgesinde bulunan su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları için iki ay içerisinde destekleme ödemelerini vereceğiz. Depremzede balıkçılarımıza ayrı bir destek ödemesi yapmaya başladık. Gemi başına depremzede balıkçılarımızın 3.500 TL ile 60.000 TL arasındaki ödemeleri hesaplara yatmaya başlamıştır. Devletimiz üreten her vatandaşının yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 60.000 TL destekleme ödemesinde yalnızca depremzede balıkçılar yararlanabiliyorlar. Bu vatandaşların banka hesaplarına paralar aktarılmaya başlandı. Ayrıca balıkçılara yönelik farklı desteklemeler de uygulanıyor. Bu konuda ilerleyen günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.

313 MİLYON TL DESTEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kıyı balıkçılarına da destek verildiğini belirtirken bugüne kadar 12 metreden küçük gemisi olan 14 binden fazla kıyı balıkçısına toplam 313 milyon lira tutarında destek sağlandığını söyledi.

Devlet tarafından vatandaşlara çok yönlü destekler sağlanmaya devam ediliyor. İhtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemeleri yaparken diğer bakanlıklar da üretim odaklı destekler sağlıyorlar. Tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanlarındaki üretimin yükseltilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı destekleme ödemeleri yapıyor. Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı ile KOBİ’lere yönelik çeşitli destekler verirken bu destekler ihracatın artırılması, üretimin yükselmesi ve yeni istihdamlar için sağlanıyor.