Uşak Kütahya Denizli Aydın Afyonkarahisar Manisa Valilik uyarı mesajı yayımladı! Yarın saat 13:00'te başlayacak

Peş peşe gelen doğal afetlerle sınanmaya devam eden Türkiye'de yeni afet uyarıları peş peşe yapıldı.
Uşak Kütahya Denizli Aydın Afyonkarahisar Manisa Valilik uyarı mesajı yayımladı! Yarın saat 13:00'te başlayacak

Uşak Kütahya Denizli Aydın Afyonkarahisar Manisa Valilik uyarı mesajı yayımladı! Yarın saat 13:00'te başlayacak - Doğal afetlerin biri bitmeden biri başlarken Türkiye tüm dünyada en çok afet yaşayan ve küresel iklim değişikliğinden etkilenen ülkelerin başında yer almıştı.

Afetlerle sınanmaya devam eden Türkiye'de yeni afet uyarısı MGM tarafından yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamada tarih ve saat verilerek yerel yönetimler başta olmak üzere herkesin dikkatli olması ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

HANGİ İLLERE AFET UYARISI YAPILDI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; iç batı bölgelerde yarın (Cumartesi) görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilerek önlem alınması istendi.

uyari.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan uyarının ardından Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından da uyarı yapıldı ve Afyonkarahisar’da yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı. Afyonkarahisar’da mevsim normallerinin üstünde yaşanan sıcak havalar yerine gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminlerinde şu ifadelere yer verildi: “Gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını yıldırım yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verilerek ani su ve sel baskını, sel ve yıldırıma karşı tedbir alınması istendi.