Naci Görür 7.2 ve 7.5 şiddetinde deprem beklediği 2 ili açıkladı! Kapıya dayandı eli kulağında

Deprem uzmanı Naci Görür son dakika deprem uyarısı yaptı deprem beklenen iller ve fay hatları için yeni yerleri açıkladı! Bir sonraki büyük deprem nerede olacak belli oldu.
Naci Görür 7.2 ve 7.5 şiddetinde deprem beklediği 2 ili açıkladı! Kapıya dayandı eli kulağında

Naci Görür 7.2 ve 7.5 şiddetinde deprem beklediği 2 ili açıkladı! Kapıya dayandı eli kulağında - Merkez üssü Kahramanmaraş olmasına rağmen 11 ili adeta yerle bir eden büyük deprem felaketinin ardından Türkiye adeta beşik gibi sallanmaya başlanmıştı.

Hem depremin etkilediği bölgede hem de farklı pek çok bölgede peş peşe deprem haberleri gelmeye devam ederken Kahramanmaraş depremini seneler öncesinde işaret eden ve önlem alınmasını isteyen Naci Görür yeni uyarılarda bulundu. Naci Görür yaptığı açıklamasında yeni deprem riski yüksek olan 2 bölgeyi işaret etti ve kırılabilecek faylar hakkında uyarılarda bulundu.

NACİ GÖRÜR SON DEPREM AÇIKLAMASI! SON DAKİKA DEPREM BEKLENEN İLLER BÖLGELER HANGİLERİ?

Naci Görür özel bir televizyon programının canlı yayınında yeni deprem açıklamalarında bulundu. Prof. Dr. Naci Görür deprem açıklaması yaparak "Şu anda deprem beklediğimiz yer Marmara'nın içindeki kısmı Kuzey Anadolu fayının Kuzey kolu, bu 160 kilometre bakın! 3 parçaya ayrılabilir.

naci-gorur-deprem.jpg

BEKLENEN MARMARA DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK, İSTANBUL DEPREM TAHMİNİ BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR?

Yani yön itibariyle bir Adalar fayı yaklaşık 40-45 kilometre uzunlukta kırılırsa en fazla 6.9 büyüklükte deprem üretir. Ondan sonra Kumburgaz fayı aşağı yukarı 70 km uzunlukta kırılırsa minimum 7.2 deprem üretir. Tekirdağ fayı ise 7.1 üretir.

Tekirdağ parçasının biz 1912 yılında kırıldığını düşünüyoruz, 1912 Şarköy depreminde. Dolayısıyla buranın kırılıp deprem üreteceğini düşünmüyoruz. Buradaki iki fay kırılırsa Marmara'da 7.2'nin üzerinde 7,5'lara varan deprem olur. İstanbul’da deprem sonrası tsunami olabilir. Biz deniz araştırmaları sonrası Düzce için uyarılarda bulunmuştuk" diyerek deprem riski yüksek illeri ve derecelerini açıkladı.

NACİ GÖRÜR DEPREM TAHMİNLERİ! BİNGÖL VE ERZİNCAN KARLIOVA'DA DEPREM BEKLENİYOR MU, DEPREM RİSKİ VAR MI?

Bingöl hakkında da açıklama yapan Naci Görür "Doğu Anadolu fayı Marmara’nın kapısına dayandı. Erzincan-Bingöl-Karlıova arasında deprem bekliyoruz" diyerek bu bölgelerde deprem riskinin yüksek olduğunu ifade etti.

NOT: Açıklamalar tahminlerden ibaret olup kesinlik içermez. Bugünkü teknoloji ile depremi önceden kesin bir şekilde bilmek ya da doğru tahmin etmek mümkün değildir.