Arap Levhası sıkıştı diyen Naci Görür DEPREM HARİTASI yayımladı! İşte deprem riski olan iller

Kahramanmaraş depremi için aylar öncesinden uyarı üzerine uyarı yapan Naci Görür yeni deprem açıklaması ve tahmini yaptı.
Arap Levhası sıkıştı diyen Naci Görür DEPREM HARİTASI yayımladı! İşte deprem riski olan iller

Arap Levhası sıkıştı diyen Naci Görür DEPREM HARİTASI yayımladı! İşte deprem riski olan iller - Türkiye ne yazık ki 6 Şubat tarihinde peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde 2 büyük depremle sarsılmış ve tam 11 il depremden etkilenmişti.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman adeta yerle bir olurken nerede ise sağlam bina kalmamış, 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremlerden önce bölgeye dikkat çeken ve bu bölgede geniş çaplı bir deprem uyarısı yapan Naci Görür'ün açıklamaları bir kere daha gündem oldu.

NACİ GÖRÜR SİİRT DEPREMİ SONRASI YENİ DEPREM YORUMU VE TAHMİNİ YAPTI!

Naci Görür sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında "Aydınlar, Siirt’te 4,1 deprem. 6 Şubat depremlerinden sonra Arap Levhasının kuzeye doğru hareketi Adıyaman- Hakkari bindirme hattını sıkıştıracaktı. Böyle depremler beklenebilir, sevgiyle" diyerek yaşanan son depremi değerlendirdi.

deprem.jpg

DEPREM BEKLENEN İLLER VE BÖLGELER HANGİLERİ?

Deprem olmasını beklediği illere dair bilgi veren Prof. Dr. Naci Görür, “Bana göre bazı illerde deprem potansiyeli yükseldi. Adana’da, Kayseri’de, Sivas’ta ve Bingöl’de deprem olursa ben buna şaşırmam. Hatta Hakkari ve Adıyaman arasını da buna ekleyebiliriz. Doğu Anadolu’da deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda beklenenden daha erken hareket etme görebiliriz.

Bunun da nedeni Doğu Anadolu’nun Avrasya ile Arap Yarımadası arasında sıkışmasıdır" diyerek "7 Şubat’ta Hatay’a dikkat edin dememizin nedeni buydu. Keza Adana Havzası için de uyarı yaptık. 15 gün sonrasında Hatay’da 6,3 büyüklüğünde bir deprem oldu ve Adana’da da benzer depremler gerçekleşti. Malatya ve Elazığ için de uyardık. Şimdi Elazığ için bir risk görmüyorum. Malatya Doğanşehir ve Tunceli Ovacık faylarına dikkat etmek gerekir.” diyerek deprem riski yüksek olan illeri tek tek saydı.