28 29 30 Haziran için yeni yasak kararı geldi! Resmi olarak duyuruldu

Türkiye genelinde pek çok noktada hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ancak şu anda bazı illerde hava sıcaklıklarının düşmesinin yanı sıra fırtına ve yağışın olması sebebi ile yeni yasaklar gelmeye başladı.
28 29 30 Haziran için yeni yasak kararı geldi! Resmi olarak duyuruldu

Konuya ilişkin son açıklama Kırklareli’nden geldi. Aktarılan haberin detaylarına göre Vize ilçesinde hava şartlarının olumsuzluğu sebebi ile denize girmek 3 gün boyunca yasaklandı. Yasağın 28 29 30 Haziran tarihleri arasında geçerli olacağı belirtildi.

VİZE KAYMAKAMLIĞI RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Açıklama Kırklareli Vize kaymakamlığı tarafından geldi. Yapılan açıklamada yasağın 3 gün boyunca devam edeceği açıklandı. Meteoroloji’nin yayımladığı güncel hava durumlarına ek olarak yapılan uyarıda denize 3 gün boyunca girmek yasaklandı.

"3 GÜN BOYUNCA YASAKLANDI"

Kaymakamlık yaptığı açıklamasında hava koşullarındaki olumsuzluklar sebebi ile 28 29 30 Haziran tarihleri arasında denize girmek yasaklandı. Kaymakamlık vatandaşların yasak kararına uyması gerektiği ifade edilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olması gerektiği belirtildi. Kaymakamlık yasağı ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Saygıdeğer vatandaşlarımız; olumsuz hava, deniz şartları sebebiyle 28-30 Haziran 2024 tarihleri arasında 3 gün süre ile Vize ilçemizde bulunan tüm plajlarda denize girmek yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

METEOROLOJİ GÜNCEL HAVA DURUMU

Meteoroloji’nin yaptığı hava durumunda şu detaylar yer aldı:

“Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir ile zamanla Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi ile birlikte 30 Haziran’dan sonra yasağın kaldırılması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde sizlere aktarıyor olacağız. Yağışlı havanın 30 Haziran tarihinden sonra ülkemizi terk etmesi bekleniyor.