Bozkurt işareti yapmak neden yasak? Kimler bozkurt işareti yapar?

A Milli Takımımız dün oynana Avusturya maçındaki performansıyla tüm Dünya'nın gündemine oturdu. Maç sırasında 2 gol atan Merih Demirel sevincini bozkurt işareti yaparak gösterdi. Peki, bozkurt işareti yapmak neden yasak, suç mu?
Bozkurt işareti yapmak neden yasak? Kimler bozkurt işareti yapar?

Aktarılan son habere göre 2019 yılında Avusturya'da sembol yasası yürürlüğe girmişti. Aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele kapsamında bozkurt sembolünün olduğu çeşitli gruplara ait işaretlerin kullanılması yasaklanmıştı. Dün Milli futbolcumuz Merih Demiral'in kullandığı Bozkurt işareti sonrasında sembol yasası gündem oldu. Peki, bozkurt işaretini kimler yapar, neden yasak?

BOZKURT İAŞRETİ YAPMAK NEDEN YASAK?

Bozkurt işareti yapmanın neden yasak olduğu, dünkü maç sonrasında en sık araştırılan konular arasına giriyor. Türkiye'nin bu yasaya sert tepki gösterdiği biliniyor. Milli futbolcu Merih Demiral, dün yaptığı bozkurt işareti sonrasında yaptığı açıklamasında bu işareti neden kullandığını şu şekilde ifade etti:

"Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim "

1 MART 2019'DA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

Avusturya'da 1 Mart 2019 yılında sembol yasasının yürürlüğe girdiği biliniyor. Özellikle ülkede terör örgütlerinin propagandasının yapılmasını engellemek amacı işe pek çok gruba ait olan sembol ve işaretlerin yapılması yasaklandı. bu sembol ve işaretler arasında bozkurt işareti de bulunuyor.

SAMİMİ OLMADIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Yasak kapsamına alınan sembol ve işaretlerin arasında PKK'nın sadece tek bir sembolün olmasının bu karda samimi olunmadığı yorumlarının yapılmasına neden oldu. Diğer yandan Kelime-i Tevhid'in de yasaklanmış olması o dönemde pek çok Müslüman'ın tepkisine yol açmıştı.