Evi göstermeyen kiracıya ne ceza verilir?

Kiracıların evi göstermeme sorunu ev sahiplerin sıklıkla yaşadığı bir durum oldu. Bunun için de ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara ceza verilip verilemeyeceğini merak ediyorlar.
Evi göstermeyen kiracıya ne ceza verilir?

Ev sahipleri evlerini satmak istediklerinde içerisinde kiracı varsa o evin satışında çok büyük sorunlar yaşamaya başladılar. Evin satışının gerçekleşebilmesi için alıcı tarafından evin görülmesi gerekiyor. Kiracılar ise evin satılmaması için evi göstermemek gibi bir tavırları oluyor. Bu durum karşısında ev sahibi evini satamıyor ve mağdur oluyorlar. Meselenin hukuki boyutu ise ev sahipleri tarafından araştırılıyor.

KİRACI EVİ GÖSTERMEK ZORUNDA

Kiracının evi satın alacak kişilere evi göstermemek gibi bir hakkı bulunmuyor. Bundan dolayı kiracı evi göstermek zorunda. Ancak yine de evi göstermek istemeyen kiracılar ev sahiplerini zor durumda bırakıyorlar. Konunun bir başka boyutu da ev sahiplerinin evi gösterme zorunluluğu olan kiracıları olur olmadık zamanlarda rahatsız etmesi oluyor. Bu şekilde kiracıların uygun olmadıkları zamanlarda evi göstermeyi talep eden ev sahipleri de kiracıları zor durumda bırakıyor. Buna çözüm ise yasal yollarla bulunabiliyor.

MAHKEME GÜN VE SAAT BELİRLİYOR

Ev sahibi kiracısının evi göstermediği iddiası ile mahkemeye başvurarak sorunun çözümünü talep edebiliyor. Bu durumda mahkeme kiracının da görüşünü alarak uygun olacak bir gün ve saat belirliyor. Belirlenen gün ve saatte ev sahibi evi satın alacak kişilerin görmelerini sağlayabiliyor. Kiracı için de uygun olan bu gün ve saate taraflar uymak zorunda kalıyorlar. Ev sahibi bu gün ve saat dışında bir vakitte evi görmek istediğinde kiracı kabul etmeyebiliyor.

CEZASI VAR MI?

Evi göstermemenin kiracı açısından herhangi bir cezası bulunmuyor. Ancak mahkeme belirli gün ve saat belirlemişse ve kiracı bu karara uymazsa o zaman evin gösterilmesi mahkeme kanalıyla zorla sağlanabiliyor. Bunun dışında kiracılar bu konuda herhangi bir yaptırım ile karşılaşmıyorlar. Evi göstermemenin kiracı açısında cezai bir hususu yoktur.