Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir kariyeri önceki görevi nereli kaç yaşında?

Siyaset içerisinde önemli gelişmeler devam ediyor. Aktarılan son habere göre geçtiğimiz günlerde Fahrettin Koca’nın bakanlıktaki eşyaları toplayarak görevi bıraktığı iddia edilmişti. Gece yarısı Resmi Gazete’de yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu duyuruldu
Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir kariyeri önceki görevi nereli kaç yaşında?

Kemal Memişoğlu yeni Sağlık Bakanı olarak gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete’de duyuruldu. Görevden affını isteyen Koca’nın yerine getirilen Memişoğlu kimdir, nereli, kariyeri önceki mesleğine ilişkin merak edilenler haberimizde

Fahrettin Koca görevden affını istemiş, talebi de kabul edilmişti. Koca’dan boşalan koltuğa İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Çeşitli noktalarda önemli görevler üstlenen Kemal Memişoğlu’nun aslen Rizeli olduğu biliniyor.

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Kemal Memişoğlu’nun ailesi Rizelidir. 1966 yılında dünyaya gelen Memişoğlu eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamıştır. Genel cerrahi uzmanlığını 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alarak tamamlamıştır.

Kemal Memişoğlu daha sonra 1996 ve 1998 yılları arasında Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ile Bursa Askeri Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev almıştır.

Miami Üniversitesi’nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde de çalışmıştır.

2002 yılında PTT Hastanesi’ne başhekim olarak atanan Memişoğlu Beykent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans programını 2009 yılında tamamlamış 2016 yılında İstanbul İl sağlık Müdürü olarak atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olduğu bilinen Kemal Memişoğlu, son olarak 2 Temmuz 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 67. Sağlık Bakanı olarak atanmıştır.

Genel Cerrahi Doçenti ve Genel Cerrahi Profesörü unvanlarını alan Memişoğlu’nun hem ulusal hem de uluslararası pek çok dergide bilimsel makalesinin yayımlandığı bilinmektedir.