Kredi kartlarında yeni dönem! 1.500 TL uygulaması başlıyor!

Kredi kartları ile alakalı olarak yeni bir dönem resmen başlıyor. 1 Temmuz itibariyle tüm kredi kartı kullanıcılarının etkileneceği uygulamaya geçiş yapılıyor.
Kredi kartlarında yeni dönem! 1.500 TL uygulaması başlıyor!

Türkiye’de milyonlarca kredi kartı kullanıcısı bu kartları sık sık kullanıyorlar. Özellikle para taşımak istemeyenler işlemlerini kredi kartları üzerinden yaparak bir yükten kurtuluyorlar. Bazı kişiler için ise kredi kartları bütçelerini çevirebilmek için en önemli yardımcı oluyor. Hemen hemen herkesin cebinde en az 1 adet kredi kartı bulunurken kredi kartları ile alakalı olarak yeni bir dönem resmen başlıyor.

BDDK KARAR ALDI!

Kredi kartları ile alakalı olarak yeni dönemi başlatacak olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) oldu. Buna göre BDDK Nisan ayında tüm bankalara yeni bir talimat gönderdi. Bu talimata göre kredi kartlarından yapılacak olan temassız ödeme limitinin artırılması yer almıştı. BDDK’nın bu kararı ile kredi kartı temassız ödeme tutarı 750 TL’den 1.500 TL’ye yükseltildi. Bu uygulamanın başlangıç tarihi ile 1 Temmuz 2024 Pazartesi olarak belirlenmişti.

BANKALAR MÜŞTERİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Bankalar kredi kartı müşterilerine geçtiğimiz günlerde bilgilendirme mesajları gönderdiler. 1.500 TL’ye yükseltilen kredi kartı temassız ödeme limiti hakkında müşterilere detaylıca bilgiler aktarıldı. Bankalar ile iletişimi olmayan müşteriler ise bu bilgilendirmeyi almadı. Bazı bankalar ise müşterilere hiç bilgilendirme yapmadılar. Bu yeni uygulamayı bu müşteriler 1 Temmuz 2024 Pazartesi sabahından itibaren kullanabilecekler.

TÜM ALIŞVERİŞLERDE GEÇERLİ OLACAK!

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle harcama tutarları oldukça yükseldi. İnsanları için 750 TL’lik kredi kartı temassız ödeme limiti yeterli gelmemeye başlamıştı. Şifreli işlem yapmak zorunda kalanlar bu yönde şikayetçi oluyorlardı. Artık bu tutar 1.500 TL’ye yükseltildi. Müşterilerden gelen talepleri değerlendiren bankalar bu durumun BDDK ile alakalı olduğu yanıtını veriyordular. BDDK ise gereken hamleyi yaptı ve yeni dönemi resmen başlattı.

Öte yandan kredi kartları ile alakalı olarak önümüzdeki dönemde farklı düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu konuda yeni bilgilendirmeleri yapılacağı bildirildi.