İktidardan SON DAKİKA emekliye 5.000 lira SEYYANEN ZAM müjdesi! Temmuz'da düzeltme zammı geliyor

Cumhur ittifakı tarafından son dakika emekliye seyyanen zam müjdesi verildi. Temmuz'da enflasyona ek düzeltme zammı geliyor işte yeni rakam!
İktidardan SON DAKİKA emekliye 5.000 lira SEYYANEN ZAM müjdesi! Temmuz'da düzeltme zammı geliyor

İktidardan SON DAKİKA emekliye 5.000 lira SEYYANEN ZAM müjdesi! Temmuz'da düzeltme zammı geliyor - 31 Mart tarihinde yapılan son seçimlerin öncesinde emekliler tarafından yapılan tüm çağrılara rağmen bütçe gerekçe gösterilerek emekliye ek zam ve ara zam verilmemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında emeklilere zam için Temmuz ayını işaret etmiş, emekliye bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmiş, emekliye banka promosyonu için ise kamu bankaları 5 bin liradan 12 bin liraya çıkmıştı. Yapılan düzenlemelere rağmen emekliler memnun olmamış, AK Parti büyük bir oy kaybı yaşamıştı.

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK, SEYYANEN ZAM GELİR Mİ?

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan BBP Başkanı ve Cumhur ittifakı olarak iktidar ortağı olan Mustafa Destici "Geçen yıl nasıl ki kamu işçilerine ve memurlara seyyanen zam verilmişse bu temmuz ayında, bir 5 bin lira verilerek en azından düzeltme yolunda bir adım atılmış olmalıdır.” dedi. Böylelikle emeklilere enflasyon zammı olarak yansıtılması beklenen zamma ek 5 bin TL seyyanen zam gündeme geldi.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM GELECEK Mİ, BU SENE ARA ZAM ENFLASYON ZAMMI OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın temmuzda "zam yok" açıklamasını da değerlendiren Mustafa Destici, "Asgari ücretli için yılda 2 kez görüşülmesi yüksek enflasyon yüzünden oldu. Ki biz bunu teklif ettik. Isırarla bu teklifimiz kabul gördü. Enflasyonun yüksek seyrettiği ülkemizde asgari ücret 1 kez tespit edilirse, bu alın teri ile evine ekmek götüren asgari ücretlimize haksızlık olur. Temmuz ayı gelecek.

Siz bütün memurlarınıza, bütün emeklilerinize, bütün kamu işçilerinize enflasyon oranında zam yapacaksınız. Kamu işçisine yüzde 30 zam yapacaksınız. Kamu işçisi bunu alırken asgari ücretli bunu neden almıyor enflasyon farkını. Bence bu doğru değil. Nasıl kamu işçisine, memura, emekliye bu enflasyon farkı nasıl veriliyorsa asgari ücretli için komisyon toplanmalı, enflasyon oranında asgari ücret arttırılmalıdır." dedi.

Asgari ücret için şehirlere göre hesaplama yapacak bir asgari geçim hane komisyonu kurulmasını öneren Destici böylelikle illere göre asgari ücret belirlenebileceğini ifade etti. Destici bu komisyonun Ankara'da en düşük geçim için rakamı 20 bin TL olarak belirlemesi durumunda arada kalan 3 bin liralık farkın ise devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.