Dolarda gece yarısı operasyonu! Dolar kuru bir anda tepetaklak oldu

Dolar kurunda Türkiye'de piyasalar kapalıyken 04:00 sularında yapılan işlemler büyük yankı uyandırdı.
Dolarda gece yarısı operasyonu! Dolar kuru bir anda tepetaklak oldu

Dolarda gece yarısı operasyonu! Dolar kuru bir anda tepetaklak oldu - Geride bıraktığımız hafta Merkez Bankası tarafından yapılan 750 baz puanlık sert faiz artırımı sonrasında dolar kuru bir anda 1,5 TL birden düşmüş ve 25 TL bandına kadar gevşemişti.

Sonrasında ise piyasadan yüklü miktarda dolar çekilmesi, yaşanan düşüşün fırsat görülerek dolar açığı olan ya da borcu olan kişilerin alıma geçmesi ile yeniden yükselmişti. Dün gece yarısı ise dolar kurunda yaşanan dalgalanma ekonomistlerin gözünden kaçmadı.

DOLAR KURU SIĞ PİYASADA BİR ANDA DALGALANDI!

Türkiye'de işlem saatinin kapalı olduğu sığ piyasalarda dolar kurunda sert bir dalgalanma yaşandı. Ekonomistlerin dikkatli gözünden kaçmayan işlemlerde dolar kuru bir anda 50 kuruş birden düştü. Ekonomistler söz konusu rakamın yüzde ile hesaplandığında son derece büyük bir rakam olduğunu ve yeni bir operasyonun habercisi olabileceğini ifade etti.

dolar-kuru-001.jpg

Dolar kuru gece yarısı 02:00 sularında bir anda 26.60 TL'den 26.10 TL bandına kadar çekilirken sert düşüş grafiği dikkat çekti. Ekonomistler yaşanan sert düşüşün dolar kuru için bir işaret fişeği olabileceğini belirtirken dolar kuru yeni günü 26,69 TL alış ve 26,71 TL satış seviyesi ile başladı.

Dolar kurunda ekonomistler yeni haftada açıklanacak olan enflasyon verisinin takip edileceğini belirtirken enflasyona göre piyasaların pozisyon alacağını ifade ettiler. Gelen zamlarla enflasyonda yükseliş beklentisi hakim olurken enflasyonun çok yüksek çıkması durumunda Merket Bankası'nın kararlı duruşu ve yeni faiz kararı ile piyasalar kendisine yön bulmaya çalışacak.