Kabus Türkiye’ye çok erken geri döndü! İlk vaka hemen hastanede tedaviye alındı!

Havaların ısınması ile birlikte Türkiye’nin ciddi bir problemi haline gelen keneler can sıkmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre 2024 yılının ilk kene vakası ortaya çıktı. Gümüşhane’de bir hasta hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kabus Türkiye’ye çok erken geri döndü! İlk vaka hemen hastanede tedaviye alındı!

Türkiye genelinde hava dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesinde havalar ısınmaya devam ederken, keneler de ortaya çıkmaya başladı. Yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı vakası kapsamında Gümüşhane’de bir kişinin Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

TÜRKİYE GENELİNDE VAKALAR ARTMAYA BAŞLADI

Keneye ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, yaptığı açıklamasında havaların ısınması ile ortaya çıkabileceğini söyledi. Vatandaşları uyaran uzman isim, Türkiye genelinde vakaların artış göstermeye başladığı açıklandı.

HASTALAR GÜMÜŞHANE’DE DAHA ÇOK

2002 yılından bu yana Türkiye’de görülen kenelerin artış göstermeye başladığını ifade eden uzman isim şunları söyledi:

“2002'den beri başımızın belası olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımızın da doğaya çıkmasıyla insanları ısırıp hastalık yapmaya başladı. Yeni başlayan vakalarımız var şu an yakmakta olan bir hastamız var. Gripten dolayı bir yoğunluğumuz vardı KKKA vakaları bize danışılıyor Gümüşhane'den daha çok hastalar. Gümüşhane'de hastanedeki arkadaşlarımıza takip edebilecekleri kadar takip etmeleri eğer durum sıkıntıya girerse bize göndermelerini istiyoruz. Trombositi çok düşen bir hastamızı bu şekilde aldık vakalar var Türkiye genelinde artmaya başladı”

KIYAFETLERİ ÇORABIN İÇERİSİNDE SOKUN

Uzman isim, açıklamasının devamında haziran ve temmuz aylarında kene vakalarının daha yoğun olduğunu ifade ederek, vatandaşların duruma karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle Gümüşhane’nin Kelkit bölgesindeki kenelerin kahverenginde olduğunu ve çok daha tehlikeli olduğunu ifade eden Yılmaz, otlu bölgelere gidildiğinde vatandaşların kıyafetleri çorapların içine sokulması gerektiğini söyledi.