Elazığ Sivrice'de deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Elazığ’ın Sivrice ilçesinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Elazığ Sivrice’de son depremin büyüklüğü kaç açıklandı?
Elazığ Sivrice'de deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması!

Türkiye’de depremler meydana gelmeye devam ediyor. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de orta büyüklükteki depremler insanları endişelendirmeyi sürdürüyor. Depremlere ilişkin bilgileri ise kamuoyuna AFAD Deprem Dairesi açıklıyor. AFAD Deprem Dairesi son olarak Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD DEPREMİ DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre 2 Mayıs 2024 saat 23:57'de yeni bir deprem oldu. Depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak açıklandı. Elazığ'da meydana gelen son depremin büyüklüğünün ise 4,0 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin derinliğinin ise 8,77 kilometre olduğu belirtildi.

deprem.jpg

TÜM BÖLGEDEN HİSSEDİLDİ!

AFAD Deprem Dairesi, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,0 olarak açıklasa da bu depremin etki alanı oldukça geniş oldu. Sadece Elazığ'da değil deprem tüm bölgede hissedildi. Diyarbakır'da dahi vatandaşlar depremi hissettiklerine dair sosyal medya mesajları paylaştılar. Kısa süren depremin vurucu gücü oldukça yüksek oldu.

DEPREM SONRASI SON DURUM!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem yürekleri ağızlara getirdi. Elazığ deprem konusunda riskli alanlardan birisi olarak biliniyor. Hatta yıkıcı depremlerden dolayı büyük acılar yaşayan bir il olan Elazığ'da vatandaşlar son deprem ile kısa süreli bir panik yaşadılar. Bu son depremin herhangi bir yıkıcı etkisi olması beklenmiyor. Şu ana kadar resmi makamlara yapılan herhangi bir olumsuz ihbar da bulunmuyor. Buna karşın Elazığ'da ekipler her ihtimale karşı hazırlıklı müdahaleye hazır hale getirildiler.

Öte yandan bu depremin ne anlama geldiğini çok sayıda insan merak etmeye başladı. Bunun için kısa bir süre içerisinde deprem uzmanlarının değerlendirmelerinin kamuoyuna yansıması bekleniyor.