İYİ Parti Genel Başkanı Seçilen Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapar?

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda 3. turda en fazla oyu alan isim olan Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı oldu. Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapar?
İYİ Parti Genel Başkanı Seçilen Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşındadır, ne iş yapar?

İYİ Parti’de 5. olağanüstü Kurultay heyecanı yaşandı. Yerel seçimlerde alınan kötü sonuçlardan dolayı Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi bugün resmen bitti. Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda genel başkan adayları kıyasıya yarıştılar. Seçim yarışı ise Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın arasında yapıldı.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı başkanlık seçiminin üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı. Seçim sonucu ile beraber herkes İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu hakkında araştırma yapmaya başladı. Müsavat Dervişoğlu’nun hayatı araştırılıyor.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

1960 yılında Ankara’da doğmuştur. Ordu Fastalı bir ailenin çocuğu olan Müsavat dervişoğlu ilk ve ortaokulu Fatsa’da okumuştur. Lise eğitimini ise Ankara, Ordu ve Samsun’da gördü. 1978 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakülştesi’ne kayıt oldu. Ancak 12 Eylül darbesinden dolayı 1980’de eğitimine zorunlu olarak ara verdi. Sonraki yıllarda öğrenci afları ile Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Siyasete oldukça genç yaşta girmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988'de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı ile devam ettirdi.

1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği'nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır.

İYİ Parti’de üst düzey görevlerde bulunmuş olan Müsavat Dervişoğlu 27 Nisan’da yapılan Olağanüstü Kurultay’da İYİ Parti Genel Başkanı seçilmiştir.